Türkiye Basketbol Federasyonu, Bağlar Belediyesi Kız Basketbol Takımı'nın yıldız oyuncusu Zilan Gülsüm'ü, milli takıma davet etti. 4- 10 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da toplanacak milli takıma davet edilen sporcular, bir hafta boyunca, teknik ekibin eşliğinde kendilerini gösterecek. Bir hafta içerisinde 18 kişilik 2 ayrı grup halinde çalışma yapacak adaylar arasından seçilecek 12 sporcu, 2013 Avrupa Şampiyonası'na katılacak ana kadroyu oluşturacak.

Bağlar Belediyesi Basketbol Kulübü Başkanı Sabahattin Kızılkan, Zilan'ın başarısının kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Zilan'ın milli takıma çağrılması hem bölge, hem Diyarbakır hem de belediyemiz açısından sevindirici bir gelişme. Zilan'ın başarılı olacağına inanıyoruz. Biz de her anlamda sporcu kardeşimizin başarılarını desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

ZİLAN'IN 5'İNCİ MİLLİ KAMPI

Bağlar Belediyesi Kız Basket Takımı'nın antrenörü Remzi Atlı ise Zilan'ın daha önce 5 kez milli takım kampına katıldığını belirterek, "Zilan Gülsüm'ün beşinci kampı oldu milli takım seçmelerinde. Önümüzdeki günlerde İstanbul'a milli takım kampına gidecek. Zilan gün geçtikçe daha çok gelişiyor. İstanbul'da yapılacak kamptan sonra da 2013'ün Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyorum. Kampta seçilecek en iyi sporcuların 2013'ün Avrupa Şampiyonası'na katılacak olan milli takımın çekirdek kadrosunu oluşturacak" dedi.

İNŞAAT İŞÇİSİ BABANIN 9 ÇOCUĞUNDAN BİRİ

Ev kadını anne ile inşaat işçisi babanın 9 çocuğundan biri olan Zilan Gülsüm, kulüp idarecilerinin ve antrenörlerinin kendisine verdiği destek sonucu başarı olmak için büyük çaba içerisinde olduğunu söyledi. Zilan Gülsüm, "Milli takım kampında 18 kişilik iki grup halinde mücadele edilecek. Daha önce de 4 kez milli basketbol kampına katıldım. Bu kampta da başarılı olacağıma inanıyorum. Diyarbakır'ı ve Bağlar Belediyesi'ni en iyi şekilde temsil edeceğim. Kendimi en iyi şekilde göstereceğime dair inancım var. Ana kadroya 12 kişi seçilecek. Ben de 12 kişilik kadroda yer almak istiyorum. Bana verdikleri destekten dolayı hocama ve Bağlar Belediyesi Başkanı Yüksel Baran'a teşekkür ederim" diye konuştu.



MT(GG/SS)