Batman'da PKK'nın şehir yapılanması KCK'ya yönelik bu sabah düzenlenen operasyonda 24 kişi gözaltına alındı. Batman Valiliği'nden yapılan açıklamada, operasyonun kent merkezi ve ilçelerde yapıldığını belirterek, şöyle denildi:

"PKK/KCK terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde faaliyet göstererek kırsal alana eleman ve lojistik destek sağlayan, esnafa zorla kepenk kapattıran, ilimizde meydana gelen yasadışı olayları organize eden, ayrca güvenlik güçlerine resmi ve özel araçlara işyerlerine yönelik olarak taşlı, molotof kokteylli, havai fişekli ve parça tesirli bombalı saldırıda bulundukları tespit edilen şahıslara yönelik olarak 13.02.2012 günü başlatılan operasyon neticesi il merkezli ve ilçelerde 24 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır."

Açıklamada, şüphelilerin ikametleri ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve yasa dışı yayın ele geçirildiği belirtildi. Gözaltına alınanların soruşturması sürdürüyor.

DİHA MUHABİRİ DE GÖZALTINDA

Diyarbakır'da KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda, Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İsmet Mikailoğulları'nın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır ve Batman'da gözaltına alınanların sayısı 33 olurken, sayının artabileceği belirtildi.



FA,AA(GG/COŞ)