Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın Gençlik Eylem Komitesine yönelik operasyon düzenledi. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda Diyarbakır'da bazı eylemlere katıldıkları belirtilen 9 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda el yapımı bomba imalatında kullanılan malzemeler, eğitim amaçlı kullanılan örgütsel dökümanlar, bilgisayarlar, cep telefonları ve çok sayıda dijital malzeme ele geçirildi. 

9 kişinin, PKK'nın Demokratik Yurtsever Gençlik Meclisi bünyesinde kurulan Bağlar Gençlik Eylem Komitesi'nin eylemlerini gerçekleştirdikleri iddia edildi. Polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tutuklananlardan Ş.G.'nin, grubun elebaşı olduğu ve gençlere zaman zaman el yapımı bomba hazırlamak konusunda eğitim verdiği öne sürüldü.

NEVRUZ GÜNÜ 11 ARABA YAKMIŞLARDI

Şüphelilerin sorgulamasında daha önceden katıldıkları iddia edilen 14 eylem aydınlatıldı. Aydınlatılan eylemler arasında 18 Mart günü Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz nevruz etkinlikleri sırasında 11 adet mobil baz istasyonu aracının yakılması da bulunuyor. Diyarbakır'da BDP tarafından organize edilen ve valiliğin izin vermediği etkinlikte, nevruz alanı çevresinde bulunan bazı GSM şirketlerine ait 11 adet mobil baz istasyonu aracı yakılmıştı. Araçların yakılması eylemini tutuklanan Ş.G., M.K. ve S.A.'nın gerçekleştirdiği iddia edildi. Yapılan operasyon sonucunda, Bağlar Polis Merkezi'ne basınç etkili bomba atılması, bir alışveriş merkezine molotof kokteylli ve havai fişekli saldırı, bir markete basınç etkili parça tesirli bomba atılması, Bağlar Kaymakamlık binasına parça tesirli el yapımı bomba atılması, 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığıı lojmanları ve nöbetçi kulubesine yönelik bombalı ve havai fişekli saldırı eylemleri de aydınlatıldı.

POLİS VE ASKERE YÖNELİK EYLEM HAZIRLIĞI İDDİASI

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, yakalanan kişilerin çeşitli tarihlerde yapılan kanunsuz toplantı ve yürüyüşlere katıldıkları, polis ve askerlere yönelik eylem hazırlığında olduklarının tespit edildiği belirtildi. Yasadışı bölücü terör örgütüne yönelik operasyonların aralıksız olarak sürdürüleceği belirtildi.

FB,SS(GG/COŞ)