Kütahya'nın Simav İlçesi'nde yaşayan ve gece bekçiliği yapan İsmail Bilgin ile ev hanımı Türkan Bilgin çiftinin iki kızından büyüğü olan 6 yaşındaki Fatma bir yıl önce aniden fenalaşınca Simav Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı, böbrek yetmezliği teşhisi konuldu. Küçük kız iki ay süren tedavinin ardından Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Mini Fatma burada da 9 ay tedavi gördü. Yetişkinlerde koldan yapılabilen diyaliz işlemi, yaşı küçük olan Fatma'ya yapılamadı. Vücudunda damar yolu açılması gerekti, bunun için 6 kez operasyon geçirdi. Fatma Bilgin buradan da daha iyi tedavi edilebileceği umuduyla İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi.

Bir ay önce İzmir'e gelen Bilgin ailesi, Bayraklı İlçesi'nde iki odalı bir ev tuttu. Sosyal güvencesi bulunmayan aile, yaşı küçük olduğundan devlet güvencesinde olan kızlarının tedavisini sürdürmeye başladı. Simav'da gece bekçiliği yapan baba İsmail Bilgin işini bıraktıktan sonra kızının tedavisi için 7 bin lira kredi çekti. Bu parayla yurtdışından gelen ve aylık 3 bin lirayı bulan, devletin karşılamadığını belirttiği ilaç paralarını ödediklerini anlatan baba İsmail Bilgin, kiraladıkları evdeki eşyaları bile komşuların verdiğini, onların getirdiği yemekleri yiyerek yaşamlarını sürdürdüklerini söyledi. Bir aydır iş aradığını dile getiren İsmail Bilgin şunları anlattı:

"Tek amacımız küçük kızım Fatma'yı yaşatmak. Bu yüzden işimden ayrılmak zorunda kaldım. 4 Yaşındaki diğer kızım Sinem'i, bakamayacağımız için Kütahya'da yakınlarımıza bırakmak zorunda kaldık. İlaçlar ve masraflar için bankadan kredi çektim ama bu para bitti. İş bulamadığım için de geri ödeyemiyorum. Yurtdışından gelen ve kızımın yaşaması için gerekli olan ilaçları devlet karşılamıyor. Aylık toplam 3 bin TL ilaç masrafı var. Kızımın iyileşmesi için bu ilaçları almak zorudayım. Kızımın kurtulabilmesi için diğer bir yol da bağış organ çıkması. Böbrekleri yüzde 80 oranında iflas etmiş durumda ve her diyalize girdiğinde 700 gram kaybediyor. Bu durum gelişimini de olumsuz etkiliyerek yaşıtlarına göre daha küçük görünmesine neden oluyor. Kızımın tedavisini sürdürebilmek için hayırseverlerden yardım bekliyoruz."

Anne Türkan Bilgin de kızı Fatma'nın hayata tutunabilmesi için kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.



YY(AÖ/COŞ) (FOTOĞRAF