Zonguldak 1'inci Amatör Ligi Merkez Grubu lideri Karaelmasspor, dün Fener Sahası'nda son sıradaki Çaydamarspor ile karşılaştı. 0- 0 devam eden maçın 33'üncü dakikasında Karaelmasspor'un defans oyuncusu Berat Öztürk, hava topu mücadelesinde rakibiyle çarpışınca yere yığıldı. Baygın halde yatan, çenesi kilitlenen ve dili boğazına kaçan futbolcuya ilk müdahaleyi antrenörü Fikri Ustabaşı ile maçta görevli saha komiseri Nihat Ayaz yaptı. Berat Öztürk'ün önce çenesi açılırken, boğazına kaçan dili de soyunma odasından getirilen yemek kaşığı ile çıkarıldı.

Nefes alması sağlanan Berat Öztürk, gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Beyninde hasar oluşmadığı, ancak düştüğü sırada köprücük kemiğinin kırıldığı anlaşılan Öztürk, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Berat Öztürk'ün kısa süre nefessiz kalmasına neden olan olay, iki takım futbolcularını üzerken, bazıları gözyaşlarını tutamadı. İki takımın isteği üzerine hakem Muhammet Şahin, karşılaşmayı kaldığı yerden oynanmak üzere erteledi.

Berat Öztürk, bugün hastanedeki kontrolünün ardından hayatını kurtaran antrenörü Fikri Ustabaş ile sahada bir araya gelerek teşekkür etti. Yere düştüğünde birkaç dakika nefessiz kaldığının kendisine söylendiğini anlatan Öztürk, "Dilimi kaşıkla çıkarmışlar. Eğer tecrübeli antrenörlerim olmasaydı daha kötüsü olabilir, belki de ölebilirdim. Hepsini teşekkür ediyorum. Sağlığıma kavuştuktan sonra inşallah futbol oynamaya devam edeceğim" dedi.

Antrenör Fikri Ustabaş ise kentte amatör spora gereken önemin verilmediğini, maçlarda ambulans görevlendirilmediğini belirtti. Ustabaş, "Biz antrenörler seminerlerde bu tür ilk yardım eğitimlerini alıyoruz. Bu tecrübemizle futbolcumuzun hayatını kurtardık, bunun için sevinçliyiz. Ama bu tür şeyler yine olabilir. Bunun için maçlarımızda ambulans görevlendirilmesini istiyoruz" diye konuştu.



DS(EE/BT)