Derviş Arı, mesleğinin en iyisini yapmaya çalıştığını, daha önce müşterilerinden gelen istek doğrultusunda kefene de cep diktiği için gündeme geldiğini anlattı. Arı, 7 santimetrelik ve son olarak da 3,5 santimetrelik kot pantolon diktiğini, birkaç tanesini de müşterilerine hediye ettiğini belirtti. Derviş Arı, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz günlerde internet sitesinde Konya'dan bir terzinin 2,5 santimetrelik kot diktiği haberini gördüm. Daha küçüğünü dikmeye karar verdim ve 6 saat süren çalışma sonunda dikiş makinesi ile 1.5 santimetrelik kot pantolon diktim. Makinede dikmek çok zor oldu. Çünkü dikiş makinesinin alt bölümünü boyu zaten 2,5 santimetreydi. Kotu dikerken tam 26 tanesinin dikişi patladı. Bazılarını da ben beğenmedim. Ama sonunda isteğim şekilde 1,5 santimetrelik kotu dikmeyi başardım."

Bir kot pantolonda bulunan tüm özelliklerin 1.5 santimetrelik pantolonda yer aldığını anlatan Derviş Arı, Guinness Rekorlar Kitabı'na da aday olduğunu ve başvuracağını  ekledi.

Konya'da geçen hafta terzi 53 yaşındaki İsa Andaç, geçen hafta 2.5 santimetre boyunda dikmiş ve Guinness Rekorlar Kitabı'na başvurmak istediğini söylemişti.