Yüzde 96’sına belediyenin sahip olduğu Jeotermal A.Ş.’nin elinde bulunan cenaze ve et nakil araçlarını, normal bedelinin altında satın alarak belediyeye geçiren, ihaleye çıkmadan bu işlemi gerçekleştirdikleri için usul hatası yapmakla yargılanan ve 4'er yıl 2’şer ay hapis cezası alan eski Muhasebe Müdürü Nuri Afacan, tahsildar Halil İbrahim Tanık, emekli zabıta amiri Cemal Gürsel Durmaz ve emekli zabıta memuru Reşat Akdoğan, Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven hakkında Yargıtay onayı ve gerekçeli kararı Dikili Adliyesi’ne ulaştı.

İnfaz savcılığının tebligat yapmasının ardından sabah saatlerinde çeza alanlar ve yakınları bir araya gelerek Şahap Bora Parkı'nda buluştu. Daha sonra hep birlikte Emniyet'e ve Dikili Adliye Sarayı'na geçildi. Teslim olmaya gidenleri desteklemek Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak, CHP'li Meclis üyeleri, CHP Dikili İlçe Teşkilatı, çalışanların yakınları ve vatandaşlar Adliye Sarayı'nın önüne kadar yürüyerek geldi. Uğurlamak için gelenler arasında Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in eşi Ayşe Özgüven ile oğlu Barış Özgüven de yeraldı.

KAMU ZARARI YOK, KAMU YARARI VAR

Adliye önünde bir açıklama yapan İzmir eski Milletvekili Hakkı Ülkü, "Sözün bittiği yerdeyiz. Arkadaşlarımın suçsuz olduğuna inanıyorum" dedi. Dikili Belediye Başkan Vekili Yusuf Altıparmak ise "Kamu zararının oluşmadığı, aksine kamu yararı olduğu gün gibi açık. Ancak usul hatasından dolayı cezası onanan arkadaşlarımız bugün teslim oluyorlar. İçimiz kan ağlıyor. Söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum. Takdir kamuoyunundur" dedi.

BERGAMA CEZAEVİ’NE

Buradan alkışlarla ve gözyaşlarıyla uğurlanan Dikili Belediyesi eski Muhasebe Müdürü Nuri Afacan, tahsildar Halil İbrahim Tanık, emekli zabıta amiri Cemal Gürsel Durmaz, emekli zabıta memuru Reşat Akdoğan, Bergama'da sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra cezaevine götürüldü. Cezaevi önünde aileleri ile vedalaşan hükümlüleri Bergama’nın CHP’li Belediye Başkanı Mehmet Gönenç yanlız bırakmadı. Bir süre cezaevi yetkilileri ile görüşmeler de bulunan Gönenç, "Arkadaşlarımız Bergama'da bize emanet. Onların her türlü gereksinimleri ile yakından ilgileneceğim" dedi. Hükümlüler cezaevine alınırken, uğurlayanlar gözyaşlarına hakim olamadı.

Dikili Belediye eski Başkanı Osman Özgüven ceza kararının duyulmasının ardından hakkında henüz tutuklama kararı yokken yurtdışına çıkıp İsveç’e gitmişti. Özgüven’in bu cezanın dışında arsa ihalesine fesat karıştırmak suçundan yine 4 yıl 2 aylık bir cezası daha bulunuyor. Ancak bu cezayla ilgili gerekçeli karar ve infaz tebliği henüz gelmedi.