2003 yılından beri, UNICEF Fransa tarafından düzenlenen "Frimousses des Créateurs" kapsamında, moda, sanat, mücevher gibi farklı alanlardan birçok tasarımcı Sudan'ın Darfur bölgesindeki yoksul çocuklar yararına yeteneklerini sergiliyor.


Toplam nüfusun yüzde 50'sini oluşturan 4 milyon Sudanlı çocuğun arasından, her dokuz çocuktan biri, beş yaşını doldurmadan hayatını kaybediyor. Yüzlerce yoksul çocuk, sağlık, eğitim, sosyal güvenlik haklarından yoksun olarak yaşamaya devam ediyor.


IŞIK BEBEK, UNICEF'IN TÜM RESMİ İLETİŞİM ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK 


Bu sene "Yes Futur!" teması altında organize edilen bu projeden, bugüne kadar, 1,5 Milyon Euro'dan fazla bağış toplandı. Elde edilen gelirle, UNICEF'in "Sürdürebilir Yaşam Planı" kapsamında Darfur'daki, aşı ile önlenebilir hastalıklar sebebiyle olan bebek kayıplarının azalmasına katkı sağlanıyor.


Chanel, Christian Dior, Chloé, Jean-Paul Gaultier.. gibi uluslararası moda evlerinin katıldığı bu projede, Dice Kayek de Topkapı Sarayı mücevherlerinden esinlenerek tasarladığı, üzerinde 2000'den fazla kristal taşın bulunduğu haute-couture el işlemesi elbiseli "Lumiere" (Işık) bebek ile gönüllü olarak bu projede yer alıyor. Dice Kayek bebek tasarımı UNICEF'in afiş, davetiye gibi tüm resmi iletişim çalışmalarında kullanılmak üzere UNICEF tarafından seçildi.

26 Kasım gecesi "Petit Palais — Musée des Beaux Arts de la ville de Paris"'de açılışı yapılan sergide tasarımcılar, bebekleriyle hayal güçlerini ve geleceğe dair düşüncelerini yansıtıyor. Tasarım bebekler, 2 Aralık Pazar gününe kadar Paris'teki Petit Palais'de sergilenmeye devam edecek. 3 Aralık Pazartesi günü ise, tasarım bebekler Alain Delon himayesinde, yine Petit Palais'de düzenlenecek açık artırma ile koleksiyonerler, moda tutkunları, bağışseverler başta olmak üzere herkese açık olarak satışa sunulacak.

 


ÇOCUKLARA UMUT IŞIĞI


On yılda, 250'den fazla tasarımcı, 771 tasarım bebeklerinin altına imzasını attı. UNICEF çatısı altında, binlerce Sudanlı yoksul çocuğun geleceği, sağlığı, yaşam şartlarının iyileştirilmesi amacıyla yürütülen bu proje, Darfur'daki çocuklara umut ışığı olmaya bu yıl da devam edecek.


(FOTOĞRAF)