Van’da 23 Ekim ve 9 Kasım'da meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından evi hasar gören ve evsiz kalan yaşlılara bakım hizmeti veriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından başlatılan yeni uygulamayla depremzede yaşlıların günün 24 saati her ihtiyacı karşılanıyor. Yatalak hastalara pişirdikleri yemekleri kendi elleriyle yediren kadın görevliler, yaşlılara çay demleyip sohbet ederek bulaşıklarını yıkıyor. Sürekli olarak yaşlıyla ilgilenen kadın bakıcılar, kişinin hastalığı halinde de hastaneye götürerek refakatçisi oluyor.

Konteyner kentlerde tespit edilen yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların her türlü hizmetini yerine getirmek için çaba sarf ettiklerini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Abdulbaki Aydın, “İl Müdürlüğümüz tarafından bütün konteyner kentlerdeki yaşlılar ve bakıma muhtaç olan vatandaşlarımız, görevliler tarafından tespit edildi. Müdürlüğümüzde çalışan kadın görevlilerimiz bu tespit edilen konteynerlere her gün giderek bakıma muhtaç vatandaşlarımızın temizlik, bakım ve yiyecek gibi ihtiyaçlarını karşılıyor. Yaşlıların sorunlarını da dinleyen bakıcı kadınlar, hastalıkları halinde yaşlılara hastanede refakatçilik yapıyor. Yaşlılarımız yapılan bu uygulamadan çok memnun, biz de onların mutlu olması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Hizmet alan yaşlılar da uygulamadan memnun olduklarını ve bu uygulamanın kalıcı konutlara geçtiklerinde de devam etmesini istediler.