Fethiye'de geçen pazar günü saat 15.44'te meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremin ardından hayat normal seyrine döndü. Pazar gecesinin aksine vatandaşların büyük bölümü dün geceyi evlerinde geçirdi. Artçı sarsıntıların devam ettiği ilçede hasar tespit çalışmalarında ise sona gelindi. Fethiye Kaymakamlığı'na vatandaşlar tarafından yapılan başvuruları değerlendiren Hasar Tespit Komisyonu, 11 binanın depremden hasar gördüğünü tespit etti. Bu binaların durumuna ilişkin kesin kararın yapılacak incelemenin ardından netleşeceği kaydedildi.

FETHİYE DEPREM SINAVINDAN BAŞARIYLA GEÇTİ

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise deprem sonrası bugün yine ilçe sokaklarında incelemelerde bulundu. Belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalarını denetleyen ve vatandaşlardan evlerinin durumuna ilişkin bilgi alan Başkan Saatcı, Fethiye'nin deprem sınavını başarıyla geçtiğini söyledi. Turizm sezonu olması nedeniyle konunun çok fazla gündemde tutulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Başkan Saatcı, Fethiye'nin birinci derece deprem bölgesi olduğunu hatırlattı.

HASTANELERDE YARALI YOK

Fethiye'nin 1957'de yaşadığı depremden sonra depremle yaşamayı öğrendiğini anlatan Başkan Saatcı, "Fethiye'de hayat normale döndü, her şey gayet iyi. 11 binanın hasar gördüğü belirlendi. Yaralanan 51 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi. Bugün sabah itibariyle aldığımız bilgilere göre hastanede şu an depremle alakalı yatan vatandaşımız yok. Her şey iyi gidiyor. Biz depremle yaşamaya alışmış bir ilçeyiz. Bu işin sürekli gündemde tutulmasını da uygun bulmuyorum. Sonuçta Fethiye bir turizm kenti, buna zarar vermememiz gerekli. Fethiye’de ilk kez deprem olmadı. Son kez de olmayacak. Ancak 6 büyüklüğündeki depremi başarıyla atlattığımızı düşünüyorum" diye konuştu.

SEMT PAZARINDA YOĞUNLUK

Fethiye’de depremin ardından kurulan semt pazarı ise vatandaşların akınına uğradı. Bol bol alışveriş yaptıkları gözlenen vatandaşlar, evlerinde bulunan eksikleri giderme telaşındaydı. Alışverişini tamamlayan vatandaşların tamamen doldurdukları çanta ve poşetlerle pazardan ayrıldıkları gözlendi.