"HEDEFİMİZ AFETLERE DAYANIKLI HALE GELMİŞ BİR TÜRKİYE"


AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, "Hayata Devam Türkiye" sosyal sorumluluk projesinin bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğini söyleyerek, bu nedenle çok heyecanlı olduklarını belirtti. Afet konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi için kitapçıklar hazırladıklarını ifade eden Mahruki, "Hedefimizi afetlere dayanıklı hale gelmiş bir Türkiye" dedi.


Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen de Türkiye'nin bir afet bölgesi olduğunu belirterek, "Her yıl ortalama 5-6 büyüklüğünde bir deprem yaşanan Türkiye'de, her yıl yaklaşık 1000 vatandaşımız hayatını kaybediyor, 10 bin konut hasar görüyor. Dolayısıyla, doğal afetlerle ilgili bilinç ve bilgi sahibi olmak bizim gibi ülkelerde hayati önem arz ediyor" diye konuştu.


Afetleri önleyemeyeceğini belirten Gülen, toplumu afete dayanıklı hale getirilebilineceğini ifade etti. Sigortanın önemini anlatan Gülen, Van depreminden sonra sigortalılık oranının arttığını sözlerine ekledi.


7.4 DEPREMİ YAŞADILAR


Türkiye'nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem simülatörü 'Hayata Devam Türkiye' TIR'ında İstanbulluları 7.4'lik deprem ile sallayan Aksigorta ve AKUT, katılımcılara deprem başta olmak üzere doğal afetlerden korunmanın yollarını anlattı. Deprem simülatörü 'Hayata Devam Türkiye' TIR'ında 7.4 ile sallanan öğrenciler ve öğretmenler çok heyecanlandıklarını, adeta depremi yaşadıklarını söylediler.




HAYATA DEVAM EKİBİ 60 NOKTAYI ZİYARET EDECEK


Hayata Devam Türkiye ekibi üçüncü yılında İstanbul'un ardından, Eskişehir, Kütahya, Muğla, Burdur, Isparta, Kayseri, Sivas, Erzincan, Yozgat, Sakarya, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Antalya'da toplam 60 noktayı ziyaret edecek. Kent merkezleri ve ilçelerinde meydanlara kurdukları deprem simülasyon tırıyla eğitimler verecek olan ekip, okulların yanı sıra resmi ve özel kurumları ziyaret ederek halka doğal afetlerden korunma yollarını anlatacak.


SK-İT (MK) (FOTOĞRAF)