Merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki Karasu Kavşağı'nda miting alanına "Azadiya Öcalan azadiya me ye", "14 Temmuz ruhu ile zafere kadar direniş" ve "Serhildan başkenti Küçük Kürdistan Dağlıoğlu'na hoş geldiniz Sayın Demirtaş" yazılı pankartlar ile, miting alanında 20 metre uzunluğunda sarı, kırmızı ve yeşil renkli, bez parçası asıldı. Öcalan ve PKK lehine sloganların atıldığı miting alanının çevresindeki evlerin çatı ve balkonlarından vatandaşlar alkış ve zılgıtlarla destek verdiği görüldü. KESK Adana Şubeler Platformu, DİSK, Devrimci Öğrenci Birliği'nin de katıldığı mitinge BDP Mersin, Osmaniye, Hatay il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra 10 bin vatandaş katıldı.

"AKP'NİN VİCDANI KÖRELDİ"

Demirtaş yaptığı konuşmada, 600'den fazla Kürt gencinin meşru talepleri için bedenlerini ölüme yatırdığın, buna karşılık Türkiye medyası ve kamuoyunda çözüme dair adım atılmadığını söyledi. AKP hükümetinin vicdanının köreldiğini söyleyen Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kez daha Adana'dan sesleniyoruz. Mücadele eden Kürt gençlerinin taleplerin Kürt halkının talepleridir. Siz duyana kadar bu talepleri haykırmaya devam edeceğiz. Cezaevlerinden tek bir tabutun çıkmaması için gece gündüz meydanlarda olacağız. Hükümetin, ana muhalefetin yaptığı gibi kuru çağrı yaparak bu eylem sonlandırılmaz. Biz çağrı yapsak da bırakmazlar, bunu biliyoruz. Çok kararlı olduklarını, talepleri karşılanıncaya kadar, eylemlerini sürdüreceklerini ifade ettiler."

"KÜRTLERE HERŞEY YASAKLANDI"

Kürtlere her şeyin yasaklandığını ifade eden Demirtaş, "Milletvekillerini aldınız 10 yıl hapse attınız. 10 binlerce siyasetçinin kendi dillerinde savunma yapmasına izin vermediniz. Pankart açtı diye gençleri cezaevlerine tıkadınız. Kürt gençleri ne ölmek, ne de öldürmek istiyor. Kendi anavatanında, kendi dili, kültürü ile yaşamak istiyor" dedi.  Demirtaş, şöyle devam etti:

"ŞEHİT ANNELERİNE ÇAĞRI"

"Asker annelerine yine sesleniyorum. Gelin sesimize ses katın. 30 Ekim'de hayatı durduralım. Onlar şirin canlarından vazgeçip, böyle bir eylem yapıyorlarsa, bizim de hayatı durdurmamız gerekiyor. O gün alışveriş yapmayalım, okula gitmeyelim, alanlara akalım. İmralı'ya giden koster bir yıldır bozuk. O kosteri Adalet Bakanlığı'nın tamir etmeye gücü yetmez. Ancak sizler tamir edebilirsiniz. 'Tamir edin, Sayın Öcalan ailesi ve avukatıları ile görüşsün' demiyoruz. 'Tamir edin ve onunla gidip Sayın Öcalan'ı getirin' diyoruz" dedi. Demirtaş son olarak, cezaevlerinden tabutların çıkmasına izin vermeyeceklerini ve bu amaçla talepler karşılanıncaya kadar alanlarda, sokaklarda direneceklerini söyledi.

YÜRÜYÜŞE POLİS MÜDAHALE ETTİ

Mitingin ardından şehir merkezine doğru, "Biji Serok Apo", "PKK halktır halk burada" sloganları eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalığa polis müdahale etti. Müdahaleyle birlikte, vatandaşlar ile polis arasında çatışma çıktı. Polis yürüyüşü durdurmak için biber gazı ve tazyikli su kullanırken, göstericiler de, taş, hava fişek ve molotof kokteylleriyle karşılık verdi. Polis, olaya karıştıkları belirlenen bazı gençleri gözaltına aldı.