Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile nüfusu 2 binin altındaki belde belediyeleri kapanıyor. Yasayla birlikte 27 ilde toplam 1023 beldenin belediyelikleri düşecek. Isparta'da ise 30 belde belediyesinin kapısına kilit vurulacak. Kapatılan o belde belediyeleri arasında 1955 yılında Demokrat Parti döneminde belde statüsüne alınan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketi İslamköy de bulunuyor.

Atabey İlçesi'ne bağlı İslamköy'ün 2011 sayımına göre nüfusu 1120. Süleyman Demirel ile özdeşleşen ve 'demokrasi' beldesi olarak tanımlanan İslamköy'de halk 57 yıllık beldenin kapatılmasını istemiyor. Belde halkı, köy olmaları halinde yeterli hizmeti alamayacakları görüşünü savunuyor.

'HİZMET ALAMAYACAĞIZ' ENDİŞESİ

İslamköy Belediye Başkanı Ak Parti'li Zekeriya Şataf, beldenin köy statüsüne düşecek olmasından dolayı üzüntü duyduklarını söyledi. 57 yıldır İslamköy'ün belediyelik olduğunu kaydeden Başkan Şataf, "Buradan 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel yetişmiş. Kendisi 40 yıl boyunca memlekete hizmet etmiştir. Bu bakımdan bu beldenin ayrı bir önemi vardır. İslamköy nüfusu 1120. Yeni çıkacak yasayla belediye kapatılacak. Artık köy haline geleceği için doğru dürüst hizmet alamayacak" dedi.

İslamköy'de Süleyman Demirel adına yaptırılan Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nin bu yıl sonunda açılacağını kaydeden Başkan Şataf, beldenin köy haline gelmesinin beklenen ziyaretçi akınını etkilemeyeceğini söyledi.