Samsun'un Vezirköprü İlçesine bağlı Oymaağaç köyünde geçen 5 Mayıs'ta meydana gelen olayda, köy camisinin imamı evli 2 çocuk babası Abdullah Öksüz, yatsı namazını kıldırdıktan sonra evine giderken, aynı köyde yaşayan İsa K., yolunu kesip, "Bu caddeden niye geçiyorsun" diyerek tekme-tokat saldırdı. Aldığı darbelerle yaralanan imam Öksüz, Vezirköprü Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Şikayet üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan  İsa K. ise çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Hastanedeki tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edilen imam Abdullah Öksüz ilk kez konuştu. Yatsı namazını kıldırdıktan sonra ablasına giderken olayın meydana geldiğini belirten Abdullah Öksüz şunları anlattı:

"Ablamın evi caminin yolu üzerinde. Ablamın eşini bir trafik kazasında kaybettiğimiz için yetim kalan çocuklarıyla ilgilenecek kimsesi olmadığından sürekli evine giderek onlarla ilgileniyordum. Bana saldıran İsa K. ablamın evinin yanındaki evde oturuyor. Tanıdığımız bir kişi. Yolda giderken 'Bu caddeden niye geçiyorsun' diyerek bana tekme-tokat saldırdı. Hiç dinlemeden birdenbire saldırdı. Ortada bir sebep de yok. Neden olduğunu hala anlamadım."

'BABAM DA BU KÖYÜN İMAMIYDI'

Kendisine saldıran kişiden şikayetçi olduğunu belirten Abdullah Öksüz, "Ancak mahkeme ifadesini aldıktan sonra serbest bırakmış. Ben cezalanmasını istiyorum. Babam bu köyün imamıydı. Şimdi ben imamlık yapıyorum. Bu olaydan sonra bu köyde imamlık yapamayacağımı düşünerek başka bir köye tayinimi istedim. Bu yüzden köyümüzü terk etmek zorunda kalacağım" dedi.



SP(İS/COŞ)