Adapazarı’nın Beşköprü Mahallesi'ndeki evde 5 Kasım 2011 günü meydana gelen olayda, Gülfidan Kuşçuoğlu, eşi 24 yaşındaki Uğur Kuşcuoğlu’nu ütü kablosuyla boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Gülfidan Kuşçuoğlu hakkında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı tarafından 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Hazırlanan iddianamede hakkında 24 yıla kadar hapis cezası istenen Gülfidan Kuşçuoğlu'nun, eşinin siddetine maruz kaldığı, doktor raporunda da vücudunda morluklar oluştuğu duğunun tespit edildiği kaydedildi. 

'FİLMDEKİ ÇIPLAK ERKEĞE BAKTIN' DİYE DÖVMÜŞ

İddianameye göre Gülfidan Kuşcuoğlu’nun 'çocukluk aşkım' diye kaçarak evlendiği Uğur Kuşcuoğlu, evliliklerinin üçüncü ayından itibaren eşine baskı yapmaya başladı.

Uğur Kuşçuoğlu'nun eşinin pencereden bakmasına bile müsaade etmediği belirtilen iddianamede, genç kadının olay günü de sabah eşiyle birlikte yatak odasında birlikte film izledikleri sırada, Uğur Kuşcuoğlu'nun filmdeki 'çıplak erkeğe baktın' diyerek karısına hakaret edip dövdüğü de yer aldı.

Cinayet akşamı da Uğur Kuşcuoğlu'nun, eşinin elbiselerini çıkartarak soba karıştırmakta kullanılan demirle dövdüğü belirtilen iddianamede, bir süre sonra sakinleşen kocanın eşinin yanına gelerek oturduğu, bu sırada Gülfidan Kuşçuoğlu'nun ütünün kablosunu aniden Uğur Kuşcuoğlu'nun boynuna dolayarak boğmaya çalıştığı yer aldı.

'BENİ BOĞ, İYİ BOĞ' DEMİŞ  

İddianameye göre kocası kendinden geçince genç kadın boğmayı bıraktı. Uğur Kuşcuoğlu bir süre sonra eşinden su getirmesini istedi. Gülfidan Kuşçuoğlu'nun suyu verip kenara çekildiği sırada da, "Beni boğ, yoksa çok kötü olacak, iyi boğ ama" dedi. Gülfidan Kuşcuoğlu da kocasını, boğazında bulunan kabloyu tekrar sıkıp boğarak öldürdü.

'MEŞRU SAVUNMA VE ZORUNLULUK HALİ'

Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4'üncü celsede karara çıkan davada genç kadın eşinin kendisine sürekli olarak eziyet çektirdiğini, dövdüğünü, olay gecesi de sobanın demiriyle kendisini dövdüğünü söyledi. Mahkeme heyeti evliliğinin 8'inci ayında eşini öldüren Gülfidan Kuşcuoğlu’nun cinayeti Türk Ceza Kanunun Meşru savunma ve zorunluluk halini düzenleyen TCK’nın 25'inci maddesi sınırları içerisinde işlediği gerekçesiyle ceza verilmemesi yönünde karar aldı ve genç kadını tahliye etti.

TCK'NIN 25'İNCİ MADDESİ

TCK’nın 25'inci maddesinde ''Gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı, o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez" deniliyor.



ZT,AG(MB/COŞ)