Suriye'de akibetlerinden bir süre haber alınamayan gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun serbest bırakıldı. Gazetecilerin serbest bırakıldıktan sonra havayoluyla İran'a gittiklerini belirtildi. Dün serbest bırakılacaklarını öğrenen Hamit Coşkun'un ağabeyi Yahya Coşkun'un kardeşini Türkiye'ye getirmek için İran'a gittiği ifade edildi.

Dışişişleri Bakanı Ahmut Davutoğlu'nun gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un serbest bırakılıp İran'a gittiklerini ve Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'den bir uçağı gazetecileri almak için İran'a göndereceklerini açıkladı. Bu açıklaman ardından telefonla görüşülen Hamit Coşkun'un ağabeyi Yahya Coşkun kardeşini almak için İran'da olduğunu söyledi. Yahya Coşkun, şöyle dedi:

"İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) yetkilileri dün kardeşim ile Adem Özköse'nin serbest bırakılacaklarını ve İran'a getireceklerini söyleyince Tahran'a geldim. İran'dayım ve gelmelerini bekliyorum. Hamit ve Adem Suriye'den İran'a havayoluyla geliyor. Çok mutluyum." 

Yahya Coşkun, son olarak Başbakan Erdoğan'ın kardeşi Hamit Coşkun ile Adem Özköse'nin İran'dan Türkiye getirilmesi için Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla İran'a uçak gönderilmesinden memnun olduğunu söyledi.



DHA(MV/İD)