Datça'da yoğun yağmurun ardından güneşin yüzünü göstermesiyle doğa yeniden canlandı. İlçede, papatyalar ve badem ağaçları çiçek açmaya başladı. Yemyeşil çayırlar sarı-beyaz papatyalarla buluşurken, kış ortasında kar altında kalan bölgelerin aksine Datça'ya bağlı Hızırşah, Yaka ve Yazı köyleri başta olmak üzere ilçe merkezindeki Eski Datça Mahallesi'nde badem ağaçlarının çiçek açması, baharın habercisi olarak yorumlandı. Hızırşah Köyü'nde yaşayan 74 yaşındaki Mehmet Temel, ocak ayının son günlerinden itibaren badem ağaçlarının çiçek açmaya başladığını belirtip, "Ağaçların bu mevsimde çiçek açması sadece bu yıla özgü değil. Datça, ülkemizin ayrıcalıklı bölgesi. Her yıl bu günlerde badem ağaçları çiçeklenirken, papatyalar açar" dedi.

Hızırşah Köyü'nden 41 yaşındaki Mustafa Çörek ve oğlu 12 yaşındaki Umut Çörek, tarlalarında çiçek açan badem ağaçlarının önünde, "Sadece doğu bölgeleri değil, ülkemizin her tarafında kara kış hüküm sürüyor, Datça'da ise bahar var. Burada yaşadığımız için şanslıyız" diye konuştu.

Eski Datça Mahallesi Muhtarı Neşe Karaoğlan, Datça'nın yılın 300 günü güneşli olduğunu hatırlatıp, "Tanrı uzun yaşamasını istediği kullarını Datça Yarımadası'na bırakırmış. İşte görüyorsunuz, kış ortasında baharı yaşıyoruz. Belki, kara kışın beyaz kar örtüsü ile etrafı örtmesini özlemiyor değiliz ama bizim karımız ise kış ortasında beyaza bürünen badem ağaçlarımızdır" dedi.



MÇ(AÖ/CK)