FOTOĞRAFLARIYLA YÜRÜDÜLER

Kopenhag'ın Frederiksberg semtinde 19 Ocak akşamı yaşadığı evinin önünde 8-10 kişinin saldırısına uğrayan ve daha sonra kaldırıldığı Kopenhag Üniversitesi Hastanesinde yaşamını yitiren 21 yaşındaki Cem Aydın ve artan şiddet olaylarını protesto etmek için bir yürüyüş düzenlendi. Tünel Meydanı’nda saat 13.00 sıralarında başlayan yürüyüşe aralarında Cem Aydın teyzesi Gülhanım Mete, halası Leyla Kılıç’ın da bulunduğu yakınları ve akrabaları katıldı. Katılımcılar, yürüyüş sırasında Türk Bayrağı, Cem Aydın’ın fotoğrafları ve “İstanbul’da unutulmayacaksın Cem Aydın” yazılı dövizler taşıdı. Gruptaki bir genç kız da Fenerbahçe formasıyla yürüyüşe katıldı. Sloganların atılmadığı yürüyüş Galatasaray Meydanı’nda son buldu.


19 OCAK’TAN BERİ ADALET BEKLİYORUZ

Burada grup adına basın açıklamasını Engin Sağlam okudu. Cinayetin, Cem Aydın’ın yakınları ve akrabaları olarak kendileri kadar herkesi sarstığını söyledi. O günden beri sabırla, 8-10 kişiden oluşan katilerin yakalanmasını ve hak ettikleri cezaya çarptırılmalarını beklediklerini belirten Sağlam, “Aradan haftalar geçmesine rağmen, ne katiller hakkında bir ipucu bulanabildi ne de acımız adaletin merhemiyle biraz olsun dindi. 19 Ocak’tan beri adalet bekliyoruz. Danimarkalı yetkililerin, daha özverili çalışmalarını ve bu katilleri biran önce adalet önüne çıkarmalarını istiyoruz. Ama ön önemlisi Avrupa’nın göbeğinde hunharca katledilmiş 21 yaşındaki bir gencin ailesi olarak Türkiye Cumhuriyeti devletinin bizleri sahip çıkmasını istiyoruz.” dedi.


AYNI İLGİ BİZLERE DE GÖSTERİLSİN

Bu cinayetin aydınlatılması katillerin biran önce yakalanması için Danimarka devletiyle resmi düzeyde girişimlerin başlatılmasını talep ettiklerini ifade eden Sağlam, “Libya’lı, Suriye’li, Mısır’lı, Irak’lı, Filistin’li dünyanın neresinde olursa olsun, yardım isteyenlere Türkiye tarafından açılan kucağın, gösterilen ilginin Avrupa’da yaşayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti vatandaşları olarak bizlere de gösterilmesini istiyoruz. Bu vahşi cinayeti işleyen zihniyeti kınıyor, ülkemiz yetkililerinin ve kamuoyunun bu taleplerimize daha duyarlı yaklaşmalarını ve bir an önce gereğini yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.


Grup basın açıklamasının ardından Cem Aydın için bir dakikalık saygı duruşunun ardından dağıldı.