Kadirli'de işsiz 29 yaşındaki Sinan Dursun, 22 Şubat'ta karşılıksız aşk beslediği İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşlarındaki Fatmanur Gedik'in bulunduğu servis minibüse pompalı tüfekle saldırıp Gedik ile beraberinde arkadaşı aynı okulun öğrencileri Fatmagül Yalçın'ı öldürüp, Rümeysa Demirel'i de yaraladıktan sonra okulun bahçesinde intihar etmişti. Fatmanur Gedik'in ailesinin 9 kez şikayet dilekçisi verdiği Sinan Dursun hakkında Osmaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu yazılı bir açıklama yaptı. Başsavcı Mustafa Yabanoğlu, Sinan Dursun hakkında Fatmanur Gedik ve anne ve babasına karşı Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşan 9 suç kaydının mevcut olduğu, Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmalar kapsamında, Kadirli mahkemelerine kamu davası açıldığını ve bu davaların yargılamasına ise halen devam edilmekte olduğunu söyledi.

BUGÜN YAKALAMA KARARI ÇIKACAKTI

Yabanoğlu açıklamasında şunları kaydetti: '22 Şubat 2012'de saat 14.30 sıralarında Kadirli ilçesinde 80 S 7221 plakalı öğrenci servisi içerisinde meydana gelen ve Fatmanur Gedik ve Fatmagül Yalçın'ın ateşli silahla öldürülmesi, Rümeysa Demirel'in ise ateşli silah ile yaralanması olayının şüphelisi Sinan Dursun isimli şahıs, aynı günün gecesi saat 04.00 sıralarında olayda kullandığı av tüfeği ile intihar etmiştir. Sinan Dursun hakkında Fatmanur Gedik ve anne ve babasına karşı Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşan 9 suç kaydı mevcut olup, Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmalar kapsamında, Kadirli mahkemelerine kamu davası açılmış ve bu davaların yargılaması ise halen devam etmektedir. Ayrıca, olayın şüphelisi Sinan Dursun hakkında 19 ay 4 gün hapis cezasına hükmedilmiş, mevzuat gereği hükümlüye davetiye gönderilmiş ve 14 Şubat 2012'de tebliğ edilmiştir. Yasa gereği, 10 günlük yasal sürenin sona ermesiyle hükümlü hakkında 24 Şubat 2012'de yakalama emri çıkarılması aşamasında üzücü olay meydana gelmiştir.

Üzücü olayın meydana gelmesinden sonra yazılı ve görsel basından takip edildiği kadarıyla bir kısım kişilerin maktulelerin can güvenliğinin sağlanması konusunda gerekli tedbiri almayan Cumhuriyet Savcıları'na yönelik olarak suçlayıcı beyanda bulundukları görülmüştür. Kanunlarımız tarafından kişilerin can güvenliklerinin sağlanması konusunda gerekli önleyici tedbirleri alma görevinin kolluk güçlerine verildiği açıktır. Mağdur yakınları tarafından can güvenliklerinin sağlanması konusunda Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığı'na hitaben verilmiş olan herhangi bir dilekçe ve bu anlamda bir talepleri bulunmamaktadır. Buna rağmen Kadirli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 2011/1261 sırasına yürütülen soruşturma kapsamında 7 Nisan 2011'de Kadirli Emniyet Müdürlüğüne hitaben yazılan müzekkere ile müştekilerin iddialarına konu olayın araştırılması ve 'önleyici kolluk faaliyetleri kapsamında gerekli güvenlik önlemlerinin alınması' talimatı verilerek kolluk kuvvetleri haberdar edilmiştir.'

EMNİYET: YAKALAMA KARARI YOK

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü de yaptığı yazılı açıklamada Sinan Dursun hakkında 9 kez 'tehdit' suçundan işlem yapıldığını, ancak yakalama kararının bulunmadığını bildirdi. Yazılı açıklamada, şüpheli hakkında tehdit olayları ile ilgili olarak 4 Haziran 2011'den bu yana Cumhuriyet Savcıları'nın talimatları alınarak 9 defa işlem yapıldığı, hazırlanan tahkikat evrakları talimat gereği adli mercilere intikal ettirildiği belirtildi.



İE (OA/RT)