Cumhurbaşkanı Gül ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter'in vefatı dolayısıyla mesaj yayınladılar.


CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN MESAJI


Gül, mesajında şunları kaydetti:


“Türk tiyatrosunun saygın ismi Müşfik Kenter’in vefatından derin üzüntü duydum. Ömrünü tiyatroya adayan, kültür ve sanat hayatımıza önemli hizmetlerde bulunan Müşfik Kenter, sesi, yeteneği, örnek sanatçı kişiliği ve oynadığı rollerle halkımızın büyük beğenisini kazanmıştır.Sanat dünyamız ve ülkemiz için büyük bir kayıp olan Müşfik Kenter, her zaman sevgiyle, saygıyla ve takdirle hatırlanacaktır.


Usta oyuncu Müşfik Kenter’e Allah’tan rahmet; Kenter ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum"


KILIÇDAROĞLU'NUN MESAJI


CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu da tiyatro sanatçısı Müşfik Kenter’in yaşamını yitirmesi üzerine bir mesaj yayınladı.


Kılıçdaroğlu’nun mesajı şöyle:


“Değerli kültür ve tiyatro adamı, büyük usta Müşfik Kenter’in vefatından dolayı üzüntümüz derindir.


Müşfik Kenter gibi sanatçıların ölümü, sadece aileleri ve yakınları için değil, ülkemiz ve ulusumuz için de bir kayıptır. Çünkü onlar halk için ve kültürümüz için gerçek birer değerdirler. Yerini doldurmak kolay olmasa da, Müşfik Kenter’in hafızalarımızdaki yeri uzun zaman silinmeyecek ve bu ülkenin insanları onu unutmayacaktır. Türk tiyatrosu, büyük sanatçının ölümüne üzülmekten çok; Müşfik Kenter gibi bir sanatçı yetiştirmiş olmakla gurur duymaktır. Öyle olduğuna da şüphemiz yoktur.Ustamıza Allah’tan rahmet, ailesi ve tüm tiyatro camiamıza başsağlığı diliyorum"