Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Donanma Komutanlığı'nı ziyareti ardından Gölcük'deki Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nı gezdi. Gül, Ford Otosan Kocaeli Fabrikası'nda Koç Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Koç tarafından karşılandı. Cumhurbaşkanı Gül, Ali Koç ve Koç Holding CEO'su Turgay Durak, Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Otosan Fabrika Müdürü Mehmet Gürel ile yaklaşık bir saat boyunca görüşerek onlardan fabrika ve üretimle ilgili bilgi aldı.  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül daha sonra akülü araç ile fabrikanın üretim bölümlerini gezdi.  

Cumhurbaşkanı,  Gölcük Fabrikası'nda üretimine başlanan ve yılın son çeyreğinde satışa sunulacak 'Ford Transit Tourneo Custom yeni nesil ticari aracı da inceledi. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra aracacın şoför koltuğuna oturarak araçta incelemelerini sürdürürken, yan koltukta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, arka koltukta da Koç Holding yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ve Koç Holding Ceosu Turgay Durak araçla ilgili bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Gül fabrika çıkısında da çalışanlarla birlikte fotoğraf çektirdi. Cumhurbaşkanı daha sonra Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde kurulu Elimsan Tesisleri'ne gitti.



EA,OU(MB/İD)