Kısa bir süre önce göreve başlayan CÜ Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, yardımcılarıyla birlikte basın toplantısı düzenledi. Yapılan çalışmalar ve geleceğe yönelik planlamalar konusunda bilgilerin verildiği toplantıda konuşan Prof.Dr. Kocacık, üniversitenin şu an 38 bin öğrencisi olduğunu, yeni kurulacak ziraat ve hukuk fakülteleriyle birlikte 4 yıllık görev süresi sonunda sayının 65 bine ulaşmasını hedeflediklerini kaydetti.

Üniversiteye ayrılan yıllık bütçenin 170 milyon lira olduğunu, bunun büyük bir kısmının ise çalışanların ücret ödemesine gittiğini belirten Kocacık, yatırımları hızlandırma anlamında bütçenin artırılması için girişim yaptıklarını ve olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. Üniversitenin gelişimi için özellikle İstanbul'da bulunan Sivaslı işadamları grupları ile görüşmeler yaptıklarını belirten Kocacık, mevcut yatırımlar için destek istediklerini ifade etti. Üniversite bünyesinde önemli bir konuma sahip olan tıp fakültesi hastanesinin gelişimi için de gayret göstereceklerini dile getiren Kocacık, ilk etapta 13-14 ameliyathanenin Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun hale gelmesi için çalışma içerisine girdiklerini belirtti. Ayrıca üniversite içerisinde 10 bin metrekare alana sahip bir araştırma merkezi kurulacağını anlattı.

BİLİŞİM AKEDEMİSİ KURULACAK

Üniversitelerin bilim ve teknolojik gelişmeleri en yakından takip eden ve kendisi de benzer teknolojiler geliştiren kurumlar olduğunu dile getiren Rektör Kocacık, bu kapsamda öncelikle teknolojiyi iyi bilmenin önemine dikkat çekti. Bu konuda bazı görüşmeler içinde olduklarını ifade eden Kocacık, "Teknoloji kullanımını iyi öğrenmek ve uygulamak için Microsoft firmasıyla görüşmelerimiz oldu. Microsoft, üniversitemizde bir bilişim akademisi kurmayı kabul etti. Burada eğitim gören tüm öğrencilerimize bu akademi, teknoloji ve onun kullanımı konusunda eğitim verecek. Eğitime katılanlar uluslararası nitelikte sertifikalar alacak. Kısa sürede hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bununla ilgili görüşmelerimiz sürüyor" diye konuştu.