YÖK tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulan 3 isim arasından CÜ rektörü olarak atanan Prof. Dr. Faruk Kocacık, görevini bugün eski rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'tan devraldı. Rektörlük makamında düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Kocacık, kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve seçim döneminde kendisini destekleyenler ile üniversitenin tüm akademik ve idari personeline teşekkür etti. Üniversitenin yeni dönemde önce insan mantığı ile hareket edeceğini belirten Prof.Dr. Kocacık, "Amacımız çağdaş bilim ve teknolojideki gelişmelere, kaliteli insan, eğitim-öğretim faaliyetleri, araştırmalarla katkıda bulunmak, bunları hizmet ve üretim süreçlerine yansıtmak, ulusal ve uluslararası düzeyde saygın, çevresiyle bütünleşmiş bir üniversite olmaktır. Temel prensibimiz; huzurlu olma ortak paydası ile ekip çalışması ruhunu benimsemiş, demokratik, akademik özgürlükleri özümsemiş, adil, katılımcı, paylaşımcı, şeffaf, herkese eşit mesafede, devri sabık yaratmadan, ötekileştirmeden, farklılıklara saygı duyan bir anlayışla hareket etmektir" dedi.

Prof.Dr. Faruk Kocacık, görevi devraldığı önceki rektör İlyas Dökmetaş ve ekibine de katkılarından dolayı teşekkür etti. Konuşmaların ardından Prof. Dr.  Faruk Kocacık'a cüppesini eski rektör Prof.Dr. İlyas Dökmetaş giydirerek başarılar diledi. Prof. Dr. Kocacık ise, hizmetleri nedeni ile Dökmetaş'a çiçek ve plaket takdim etti.

ÇİÇEK YERİNE, BURS İÇİN PARA

Rektörlük görevini devralan Prof. Dr. Faruk Kocacık ilk icraat olarak üniversitenin internet sitesinden bildiri yayınladı. Kocacık mesajında, uygun görenlerin kendisine kutlama çiçeği göndermek yerine, kendi belirleyecekleri oran doğrultusunda üniversitenin banka hesabına para yatırmaları isteğinde bulundu. Yatırılacak bu paraların ise öğrencilere burs olarak verileceği duyuruldu.

BİR İLK

1974 yılında kurulan CÜ'de Prof.Dr. Kocacık'ın rektör olarak atanmasıyla bir ilk yaşandı. Kurulduğundan bu yana 9 rektörün görev yaptığı üniversitede bu isimlerin tamamı, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden seçilirken, ilk kez farklı bir bölümden rektör atanmış oldu. Sosyoloji Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan ve daha önce 3 kez aday olan Prof.Dr. Kocacık, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından rektör olarak atandı.