Vahşi işkenceler karşısında “ser verip sır vermeyen” devrimci olarak tanınan devrimci İbrahim Kaypakkaya’yı katledilişinin 40. Yıldönümünde anmak için Kuzey Kürdistan ve Türkiye illerinden çok sayıda kişi Çorum’da buluştu.  

Kaypakkaya’yı Sungurlu Karakaya Köyü'nde bulunan mezarı başında anmak isteyen yüzlerce kişi, köyün girişinde bir araya gelerek yürüyüşe geçti.

GBT kontrolü ve arama noktasında, Kaypakkaya'ın fotoğrafını taşıyan ve sık sık "Devrim şehitleri ölümsüzdür" sloganları atan kitlenin jandarma tarafından mezarlığa girişine izin verilmemesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı.

Kimlik kontrolü ve arama yaptırmayan kitle, jandarmanın kurduğu barikatı yıkarak mezarlığa doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında jandarmanın yakın menzilden çekim yapmasına tepki gösteren kitle ile jandarma arasında yaşanan ikinci gerginliğin ardından jandarma geri çekildi.

Jandarmanın geri çekilmesinin üzerine kitle, anma törenini gerçekleştirmek üzere İbrahim Kaypakkaya'nın mezarına doğru yürüyüşünü sürdürdü.