Bu akşam saat 20.40 sıralarında iftar sonrası bir grup çocuk, havai fişeklerle Şehit Polis Karakolu yakınlarında yasadışı gösteri yapmak istedi. Güvenlik güçleri çocukları dağıtmaya çalıştığı çocukların arasına karışan yaklaşık 25 yaşlarında olduğu belirtilen bir kişi, Şehitlik Polis Karakolu'na kaleşnikof marka tüfekle ateş açtı. Karakolda görevli polislerin de anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı.

Karakolda görevli polis memurları, gösterici çocukları vurmamak için büyük çaba sarfederken, silahlı saldırgan, karakol ve polis memurlarına 19 mermi sıktıktan sonra sokak aralarından kaçarak izini kaybettirdi. Şehitlik Polis Karakolu'nun hemen önünde bulunan kavşak refüjüne isabet eden kaleşnikof mermilerinin, refüjü çevreleyen taşları yerinden söktüğü görüldü.

Özel Harekat timleri kaçan teröristin yakalanması için bölgede operasyon başlatırken, olay yeri inceleme ekipleri de saldırıya uğrayan karakol çevresinde inceleme başlattı. Güvenlik güçleri, saldırganın kaçtığı Ben u Sen Mahallesi'ni 4 koldan ablukaya aldı. Mardin Kapı Mezarlığı, Şehitlik ve eski sebze halinin Ben u Sen gmahallesine olan yol bağlantıları kesildi. Çelik yelekli özel harekat timleri, birerli koldan mahalleye girerek operasyon başlattı.

MT-FB(GG/SSA) (FOTOĞRAF)