Merkez Osmangazi İlçesi Altıparmak Mahallesi Arapşükrü Sokağı'nda geçen eylül ayında meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti: Sinagog önündeki kafeteryada oturan Gökhan Gülmez ile Geruş Sinagogu'nda 5 yıl bekçilik yaptıktan sonra üç ay önce emekli olan İsmet Gürel, yan bakma yüzünden tartıştı. Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüşmesi üzerine İsmet Gürel, önündeki sandalyeyi Gökhan Gülmez'e fırlattı. Yere düşen sandalyeyi alan Gökhan Gülmez, tekrar İsmet Gürel'e fırlattı. Başına isabet eden sandalye ile yere düşen İsmet Gürel, ağır yaralanarak Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen emekli bekçi kurtarılamazken zanlı Gökhan Gülmez ise olayın ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Olası kastla adam öldürme' suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle sanık Gökhan Gülmez’in yargılanmasına başlandı. Duruşmaya tutuklu sanık Gökhan Gülmez ve akrabaları ile İsmet Gürel’in kızı Pınar Gürel de katıldı.

Duruşmada olay gününü anlatan Gökhan Gülmez, nişanlısını otobüs durağına bıraktıktan sonra arkadaşlarıyla çay içmeye gittiğini anlatarak, “Kafede oturduğumuz sırada daha önce tanımadığım İsmet Gürel’in omuz atma meselesi yüzünden bir çiftle tartıştığını gördüm. Gürel daha sonra bizim masamıza doğru yaklaşıp bana ‘Ne bakıyorsun?’ diye sordu. Ben de kendisine bakmadığımızı söyledim. Bir iki adım uzaklaşıp küfürler etmeye başladı. Daha sonra da eline bir sandalye alarak oturduğumuz masaya fırlattı. İkinci sandalyeyi almak isterken ben de yanımdaki sandalyeyi ona doğru fırlattım. Ancak sandalyenin ona çarptığını bile fark etmedim” dedi.

Olay günü Gökhan Gülmez’le birlikte aynı masada oturan Burak Savar (26) ve Hakan Darılmazlar da (26) duruşmada tanık olarak dinlendi. Olay günü İsmet Gürel’in alkollü olduğunu anladıklarını söyleyen Savar, “Önce bir bayana çarptı. Daha sonra da o çiftle tartışmaya başladı. Sonra bizim masamıza gelerek küfretti. Birkaç adım ilerleyip ‘Belanızı benden bulmayın’ diyerek bize sandalye fırlattı. İkinci sandalyeyi fırlatmak üzereyken arkadaşım Gökhan bir anlık refleksle ona bir sandalye fırlattı. Ancak sandalyenin şahsın neresine isabet ettiğini göremedim” diye konuştu.

Duruşma güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

 

SB(FK/AAA)