Terzialiler Mahallesi Açık Sebze Pazaryeri yakınındaki kahvede 12 Mart günü meydana gelen olayda Mustafa Demircan (34), Çağrı Aydoğan ve Suphi Esnek (31), İbrahim Dalmış'ın (48) işlettiği kahveye gitti. Kumar oynatıldığı öne sürülen kahvede, dört kişi arasında çıkan tartışma büyüyüp silahlı kavgaya dönüştü. İddiaya göre belinden tabancasını çıkartan İbrahim Dalmış, müşteriler Demircan, Aydoğan ve Esnek’i vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralayıp kaçtı. Sağlık ekipleri 3 yaralıyı ambulansla Ortaca Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan durumu ağır olan Voleybol 3 Lig Erkek A Grubu’nda mücadele eden Ortaca Belediye Spor oyuncularından Çağrı Aydoğan önce Dalaman, ardından da Muğla Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Karnından iki kurşunla yaralanan genç sporcu yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı

AİLEDEN HASTANE VE EMNİYETE TEPKİ

Almanya’da yaşayan eşiyle henüz üç ay önce evlenen ve hayatının baharında cinayete kurban giden genç voleybolcunun dayısı İsmail Çetintürk, yeğeniyle hastanede yeteri kadar ilgilenilmediğini öne sürdü. Acılı dayı Çetintürk şunları söyledi:

"Olay günü hastanenin acil servisine girdiğimde gözlerimle gördüm. Yeğenimle ilgilenilmedi, hastanedeki kamera kayıtlarına, incelenmesi için el konulmasını sağladık. Bu görüntüler Kaymakamlıkta. Yeğenim bir saat boyunca hiç bir müdahale yapılmadan bekletildi. Sağlık kurumundan şikayetçiyiz, dilekçe yazdık ve Cumhurbaşkanlığı, Başkabanlık, Sağlık Bakanlığı, Muğla Valiliği ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderdik. Ayrıca Ortaca Cumhuriyet Savcısı’na da suç duyurusunda bulunduk. Olay emniyet binasına 150- 200 metre mesafede, bir sürü polis olay yerinde toplanıyor. Bu arada, katil zanlısı elini kolunu sallayarak, bir otomobile binip evine gidiyor, eşyalarını alıyor ve Ortaca dışına çıkıyor. Bu kadar mı zor kaçan birini yakalamak? Biz hem hastane hem de emniyetten şikayetçiyiz."

BABA: GÜLEREK 'OĞLUNUZ ÖLDÜ' DEDİLER

Yatağan Termik Santrali’nden emekli baba Ekrem Aydoğan da tek çocuğunu kaybetmenin acısını yaşadığını dile getirerek, "Oğlum iki hastaneye sevk edildi. Son olarak Muğla’ya gönderildi. Yoğun bakımdan çıkan doktorlar bize gülerek 'Oğlunuz öldü' dediler. Neye uğradığımı şaşırdım. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı" dedi.

Anne Akibe Aydoğan da oğlunun katilinin biran önce yakalanmasını istediğini söyledi.

SORUŞTURMA AÇILDI

Ortaca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ümit Çaçaron, şikayet üzerine gerekli yazışmaları yaptıklarını ve yetkililere konuyla ilgili bilgi verdiklerini kaydederek, "Bu konu hakkında müfettiş görevlendirildi. Hastanemizde gerekli incelemeleri yapacak. İncelemeler sonucunda o gün görevli olan personel hakkında işlem yapılıp yapılmayacağına karar verecek" ifadelerini kullandı.

Emniyet yetkilileri de olay günü ve sonrasında gerekli çalışmaların yapıldığını, kaçan şüphelinin yakalanması için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.