Olay, Terme İlçesi'nde 2 yıl önce meydana geldi. Güllü Çokyaşar, polise giderek birlikte yaşadığı Mustafa Şalu'nun ortadan kaybolduğunu belirterek bulunmasını istedi. Yapılan aramalara rağmen Şalu bulunamadı. Bunun üzerine savcılık talimatı ile Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Bürosu ekipleri devreye girdi. Yapılan soruşturmada Şalu'nun öldürülmüş olabileceği olasılığı üzerinde duran polis, Güllü Çokyaşar'ı gözaltına aldı.

Yapılan sorgulamasında birlikte yaşadığı adamı kendisinin azmettirmesiyle oğlu İsa Çokyaşar'ı öldürdüğünü, cesedi yakıp bir çuvala koyduktan sonra dereye attıklarını söyledi. Bunun üzerine İsa Çokyaşar, diğer oğlu Musa Çokyaşar, kızı Songül Çokyaşar ile Murat Ermiş ve E.G. de cinayete yardım ettikleri iddiasıyla gözaltına alındı. İsa Çokyaşar ifadesinde, şöyle dedi:

"Babam öldükten sonra annem Mustafa Şalu ile birlikte yaşamaya başladı. Ancak, sürekli bizi dövüyordu. Daha sonra beni ve ağabeyimi evden kovdu. Bizi kovduktan sonra annem ve kız kardeşimi dövmeye devam edip ilişkisi olduğu başka bir kadını eve getiriyordu. Bu nedenle cinayeti işledim." 

Songül Çokyaşar ise, dayaktan bıktığını anlatırken, "Kardeşlerimi evden kovduktan sonra annemi ve beni dövmeye devam etti. Eve başka kadın getirmeye başladı. Ben sürekli dayak yediğim için devlet tarafından yurda yerleştirildim. Cinayetten haberim yok" diye konuştu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının tamamlanmasının ardından 6 şüpheli Terme İlçesi'nde adliyeye sevk edildi. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından Güllü Çokyaşar, 'cinayete azmettirmek', İsa Çokyaşar 'cinayet', Murat Ermiş ve E.G. de 'cinayete yardım etmek' zucuroar tutuklayarak cezaevine gönderdi. Musa Çokyaşar ile Songül Çokyaşar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.



HÇ(MS/İD)