Merkez Osmangazi İlçesi'ne bağlı Çarşamba Mahallesi'nde geçen Mayıs ayında meydana gelen olayda Fatma Araz, daha önce aynı gazinoda birlikte çalıştığı Selçuk Koç ile evinin yakınındaki bir parkta buluştu. Fatma Araz, kendisini sürekli rahatsız ettiğini söylediği arkadaşı Koç’u ekmek bıçağı ile karnından yaraladı. Olayın ardından 5 yaşındaki çocuğuyla birlikte kaçmak isteyen Araz, polis tarafından yakalandı.

YARALI ÖLÜNCE TUTUKLANDI

Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen genç kadın nöbetçi mahkemece denetimli serbestlik yasasından yararlandırılarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hastanede tedavi gören Selçuk Koç’un yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirmesi üzerine Fatma Araz tekrar yakalanarak tutuklandı.

İLK KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde cinayet suçundan müebbet hapsi istenin tutuklu sanık Fatma Araz ile davanın tutuksuz sanıkları Haluk C. (33) ve Kamil A. (41) ilk kez hakim karşısına çıktı.

Maktul Selçuk Koç ile aynı gazinoda bir süre beraber çalıştıklarını ifade eden Fatma Araz, “Selçuk Koç beni devamlı telefonumdan arayarak görüşmek ve birlikte olmak istediğini söylüyordu. Bense kabul etmiyordum. Hatta bu yüzden ev adresimi bile değiştirdim. Yeni adresimi de buldu. Olay günü kız kardeşim ve erkek arkadaşım Haluk C. ile birlikte resteorantta yemek yedik, alkol aldık. Daha sonra üçümüz eve geldik. Evde tartıştığım arkadaşım Haluk, hava almak için dışarı çıktı. Bu sırada Selçuk beni tekrar aradı. Kapının önünde beklediğini söyleyip beni ölümle tehdit etti. Konuşmak için aşağı indim. O da alkollüydü. Ne istediğini sordum. Bana tekrar küfretti. Bir ara beni itince yere düştüm. O da dengesini kaybedip düştü. Bu sırada, elimde olan bıçak Selçuk’un vücuduna saplandı. Bu sırada Selçuk, karnına giren bıçağı benim elimden de tutarak çıkardı. Olayın ardından kanı görünce kendimi kaybettim" diye konuştu.

Aynı mahkemede yargılanan Fatma Araz'ın erkek arkadaşı Haluk C., "Fatma ile bir birimizi seviyoruz. Bu süreç içersinde, sürekli olarak Fatma'yı arayıp rahatsız ediyordu. Olay günü Fatma'nın evinden ayrıldıktan sonra arkadaşım Kamil A. ile gezerken karşılaştığımız Selçuk, Kamil’e küfretti. Bunun üzerine Kamil de Selçuk’a kafa attı. Ben de kendisine tekme ile vurdum. Bu sırada Selçuk yere düştü, biz ise olay yerinden uzaklaştık. Beş dakika sonra beni arayan Fatma, kendisini rahatsız eden Selçuk'u bıçakladığını söyledi" dedi.

Tutuksuz sanık Kamil A.'nın suçlamaları kabul etmediği yargılama, tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelenirken, mahkeme heyeti Fatma Araz'ın tutukluluk durumunun devamına karar verdi.