Ankaralı estetisyen Tuğba Deveci, cilt yenilemede 'Altın Micro needling' uygulaması yöntemiyle kök hücre ekstresi içeren ürünlerin cilt altına 200 kattan daha fazla geçmesini sağladığını, uygulanan altın maske ile cilt kırışıklıklarından, lekelerden kurtularak en az 5-10 yaş neştersiz gençleşme sağlandığını iddia etti. Jenefer Lopez'in öncülüğünü yaptığı uygulama ve altının mucizesi ile kırışıklık, akne izlerinin tedavisinde, geniş gözeneklerin sıkılaştırılmasında, göz altı morluklarının giderilmesinde, ayrıca saç dökülmesi gibi birçok problemde oldukça başarılı sonuçlar elde edildiğini belirten Deveci, cilt tipine göre 3-6 ay arasında tam olarak sonuç alındığını, kontrollü çalışmalarda 3-6 seans sonra kollajende yüzde 200 artış görüldüğünü belirtti. Deveci, cilt üzerinde değişik amaçlara yönelik kök hücre ekstresi içeren ürünlerin altın Micro Needling ile kombine kullanılarak deriye geçişinin arttırılmasının dermaterapi olarak adlandırıldığını kaydederek şöyle dedi:

"Altın Micro needling' ile her bölgede ortalama 6-10 kez yıldız şeklinde uygulama yapılıyor. Aynı bölgeden defalarca geçildiğinde 1 santimetre karede yaklaşık 250-300 adet mikrokanal açılıyor. Bu mikrokanalların açılması sırasında genellikle kanama söz konusu olmuyor. Mikrokanallar yaklaşık 20 dakika içinde herhangi bir iz bırakmaksızın derinin kendi elastikiyeti ile kendiliğinden kapanıyor. Açılmış olan mikrokanallar deri tarafından yara gibi algılanıyor, dahi deri kendi içinde tamir mekanizmasını başlatıyor. Bu mekanizmanın en önemli fonksiyonlarından biri; deri içinde yine büyüme faktörlerinin salgılanması nedeni ile kollajen, hyalüronik asid, elastin fibriller gibi yapıların sentezlenmesi oluyor. Ortamda gerçek anlamda bir yara olmaması nedeni ile üretilen tüm bu maddeler, bize anti-aging etki sağlıyor. İnce çizgi ve kırışıklıkların azaldığı, yanık ve akne skarlarının hafiflediği görülüyor. Ardından yapılan altın maskesi uygulaması A (UVA) B (UVB) ışınlarını bloke eder. Yapısındaki stabilize saf aloe vera jeli zengin nemlendirici ve humektanlar (nemli tutmaya yarayan madde) ile oluşturulan ipeksi formülü sayesinde cildin nem dengesini koruyarak kollejen termal etki yapmasına yardımcı olur. Maskenin içeriğindeki aloe vera A, C, E vitaminleri hyaluronik asit altın suyu üzüm çekirdeği yağı ve humektanlar bulunur, tüm cilt tiplerine uygundur. Kesinlikle alerji yapmaz."

Güneş hassasiyeti yaratmayan gold touch (altın dokunuş) uygulamasının yaz aylarında dahi güvenle uygulanabilindiğini belirten Deveci, "Genellikle lokal anestezik krem ile yapılan uygulamadan 3-6 ay arasında tam olarak sonuç alınıyor. Cildin bariyer özelliğine zarar vermiyor ve uygulama sonrası özel bakım gerektirmiyor. Hastalar Gold Touch uygulama sonrası günlük hayatlarına devam edebiliyor. Ağrıya yol açmayan Gold Touch her bölgesinde yüz, boyun, sırt, hatta kafada bile uygulanabiliyor" dedi.



AY(AY/İD)