CHP Milletvekili Sapan, AK Parti'nin yandaşlarına rant için Antalya'nın sınırlarıyla oynadığını öne sürerek, "Yandaş taş ocakçıları için Antalya'dan izin çıkmayınca, İbradı İlçesi'nin 13 kilometrelik arazisinin Konya'ya bağlanmasını kabul etmek mümkün değildir. Bunun altında imzası olan AKP'lileri şiddetle protesto ediyorum" dedi.

RUHSATI KONYA'DAN ALDILAR

İbradı'da faaliyet göstermek isteyen 4 taş ocağı işletmesinin, bölgenin milli parkla bağlantısı nedeniyle Antalya İl Özel İdaresi'nden izin alamayınca, ilin sınırlarıyla oynandığını öne süren Sapan şu görüşleri dile getirdi:

"İbradı sınırları içinde, dolayısıyla Antalya'nın toprağı olan Gembos- Dereağzı bölgesinde 13 kilometre derinliğindeki alan, hızlı bir operasyonla Konya'ya dahil edilmiştir. Sınır değişikliğinin ardından Antalya'dan faaliyet izni alamayan taş ocakları Konya'dan ruhsat alıp çalışmaya başlamışlardır."

'ARKASINDA DAVUTOĞLU VAR'

Antalya'nın toprağının Konya'ya nakli operasyonunun arkasında, bu ilin milletvekili olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bulunduğunu iddia eden Yıldıray Sapan "Antalya'dan izin alamayan taş ocakçıları Davutoğlu'nu devreye sokup, göz koydukları bölgeyi Konya'ya dahil ettiriyor. 20 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayınlanan üçlü kararnameye İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imza koyuyor" diye konuştu.

BU KARAR KABUL EDİLEMEZ

Yıldıray Sapan, yasa ve yönetmeliklere aykırı bu karara karşı İbradı Belediyesi ile İbradı CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Erkan'ın dava açtığına değinerek, şöyle devam etti:

"Yandaşa rant yaratmak için Antalya'nın topraklarının başka bir il sınırlarına dahil edilmesi kabul edilemez. Söz konusu üçlü kararnamenin iptali için öncelikli olarak AKP'nin Antalya milletvekillerine önemli görev düşüyor. Bu konuda tavır alıp saflarını ortaya koymak durumundalar. Konunun her ortamda takipçisi olacağız."

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Yıldıray Sapan, konuyu TBMM gündemine de taşıyarak, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sundu. Önergesinde sınır değişikliğine neden gerek duyulduğunu, hangi gerekçelerle Antalya'nın sınırlarının daraltıldığını soran Sapan, sınır değişikliği sırasında konuyu düzenleyen 5442 Sayılı İl İdare Kanunu'nun ilgili maddelerine uyulup uyulmadığı, konuyla ilgili olarak Antalya'daki ilgili kuruluşların görüşlerinin alınıp alınmadığının yanıtlanmasını istedi.



BT(SU/COŞ)