553'üncü Çağlak Festivali'nde CHP Akhisar İlçe Örgütü'nün açtığı standa gelen CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, ahşap parmaklıklar arkasına konan masada, Mustafa Balbay'ın ilgi gören 'Denizlerin Davası', 'Düşünüyorum Zulümhane', 'Silivri Toplama Kampı Zulümhane' ve 'Gülümsemek Direnmektir' adlı kitaplarını imzalayarak okurlara verdi. Kitaplarla, Mustafa Balbay'ın el yazısı ve imzası ile CHP Akhisar İlçe Başkanı Vehbi Bakırlıoğlu'na yazdığı mektubun fotokopisi de okuyuculara dağıtıldı.

BALBAY'IN MEKTUBU

Balbay, mektubunda "Size ve sizin şahsınızda dostlara seslenirken gözümün önüne Akhisar'ın coğrafyası geldi. Hele Mayıs'ta ne güzeldir. Özgürlükte Akhisar'ın salonlarında, sokaklarında, ovalarında, zeytin ağaçlarının gölgesinde dostluk ve zafer şarkıları söyleyeceğiz. Akhisar Kurtuluş Savaşı'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş mücadelesinin anlamını, önemini en iyi bilen kentlerimizden biridir. Atatürk Türkiye'sinin 21'inci yüzyıla taşınmasında Akhisar gibi kentlerimizin çok büyük önemi vardır. Özgürlük mücadelesi veren bir gazeteci ve milletvekili olarak benimle dayanışma duyguları içinde olmanızı bu anlamda çok değerli buluyorum. Ben hapiste de düşüncelerimi yazmaya, kitap üretmeye çalışıyorum. Çünkü Atatürkçülüğümden, aydın, demokrat kimliğimden, yurtseverliğimden en ufak bir şüphem yok. Sizlere, halka hesabını veremeyeceğim hiçbir şey yok. Şu anda en büyük beklentim halkın oylarıyla seçilmiş bir milletvekili olarak özgürce sizlerin arasında olmak. O günlerin bir an önce gelmesi dileğiyle yüreği, toprağı kadar bereketli olan tüm Akhisar halkına selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. CHP İzmir Milletvekili Kardeşiniz Mustafa Balbay" diye yazdı.

Balbay'ın kitaplarını imzalayan milletvekili Özgür Özel, "İçim buruk olsa da bu kitapları imzalamaktan büyük gurur duyuyorum. Sayın Mustafa Balbay'ın bin an önce özgürlüğüne kavuşmasını herkes gibi bekliyorum" diye konuştu.


HA (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)