CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, temaslarda bulunmak üzere geldiği memleketi Şanlıurfa'da CHP il teşkilatını ziyaret etti. CHP'li il ve ilçe yöneticileri ile görüşen Tanal, düzenlediği basın toplantısında AK Parti iktidarını eleştirdi. Şanlıurfa'daki sorunların göz ardı edildiğini öne süren Tanal, siyasal iktidarın bir an önce kentteki sorunların çözümü için çaba harcaması gerektiğini söyledi. Türkiye'de MİT mensuplarının çağrıldıkları ifadeye gitmemeleri ile başlayan sürecin tehlikeli bir boyuta ulaştığını ve Başbakan Erdoğan'ın kendisine bağlı bir örgüt yarattığını iddia eden CHP'li Tanal şöyle konuştu:

"Anayasamızın 10'ncu maddesi eşitlik ilkesi üzerinedir ve hukuk karşısında herkesin eşit olduğunu anlatır. Ülkede çifte hukuk olamaz. Hani Sayın Başbakan; 'Biz üstünlerin hukukunu yıkacağız' derdi, oysa üstünlerin hukukunu bizzat Başbakan yarattı. Hani, 'ileri demokrasi', 'herkese dokunulacak' diyordu. İşte Başbakan kendisine bağlı örgüt yaratıyor. Ancak Başbakan'ın izni olur ise bu örgüt araştırılıp, soruşturulacak. Bunun Saddam'ın kendisine özgü yarattığı o milis kuvvetlerden farkı yoktur, bu diktatörlüktür. Bu faşizme giden zincirin son halkasıdır. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı kuruldu. Başbakan'a bağlı bu yer o kadar tehlikeli ki; yabancı ajan bile çalıştırabilir. Bunların atamasını yine Başbakan yapacak. Bunlar suç işlediği zaman Başbakan bunları cezalandırmaktan muaf olacak. Yani bunların suç işleme özgürlüğünü getiriyor Başbakan ve bu tehlikeli bir gidişattır. Bu hukuk devletinin ihlalidir, üstünlerin hukukudur. Bu Başbakan'a bağlı bir örgütün kurulmasıdır. Bu bazılarına suç işleme özgürlüğünü getiriyor. Yani bazıları suç işleyebilir, bazıları işleyemez. Bazıları yargılanabilir, Başbakan'a yakın olanlar yargılanamaz. İşte bu hukuk devletine aykırıdır, artık bu diktatörlüktür. Bu hukuk devletinin yıkılmasıdır, üstünlerin hukukudur. Bunu da yine durduracak olan halkımızdır. Halkın bu gidişata dur demesi, hükümete kırmızı kart göstermesi lazımdır."

Tanal, KCK operasyonlarında gizliliğin ihlal edildiğini, soruşturmayı yürüten savcı ve polis müdürlerinin görevden alındığını belirterek, "Soruşturmanın sonucu AKP'ye kadar uzanıyor, bunlara dokunuyor ki; korkup el çektirdiler. Aynı deniz fenerinde el çektirdikleri gibi" dedi.

BAKAN FARUK ÇELİK'E TEPKİ

Tanal, son olarak Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM'ye giden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i eleştirdi. Bakan Çelik'in Şanlıurfa'da 4 yılda 400 proje vaadinde bulunduğunu savunan CHP'li Tanal, "Bakan'ın bu sözü yılda 100, 6 ayda 50 proje yapar. Eğer bu projeleri gerçekleştirmemişse bunun hukuktaki adı siyasi dolandırıcılıktır. Halkımızın verilen bu vaatlerini yerine getirmeyen siyasi iktidara verdiği vekaletnamenin azledilmesi gerekiyor. Yani siyasal iktidarı azletme vakti gelmiştir" diye konuştu.



ÖP(HK/İD)