Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanlığı'na İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Önergesinde, AK Parti iktidarıyla birlikte devlet yönetiminde, keyfilik ve sorumsuzluğun 'tahmin ve tasavvur edilemez' boyutlara ulaştığını öne süren Kart, "Artık, devletin resmi defter ve kayıtlarının akıbeti bilinemez hale gelmiştir'' derken karar defterinin 7 şubat tarihinde kaybolduğunu bildirdi.

Defterin Büyükşehir Belediyesi'ne imzalanmak için götürüldükten sonra kaybolduğunun öne sürüldüğünü hatırlatan Kart, iddiaların doğruluk payını ve inceleme başlatılıp, başlatılmadığını sordu. Kart, soru önergesinde, şöyle dedi:

''Valilik ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı, sorumluluğu birbirinin üzerine atmaktadır. Ulaşan bilgilere göre, Defter, Büyükşehir Belediye Başkanlığına ulaştırıldıktan sonra, Valilik Makamına iade edilmemiş olup, şu anda nerede olduğu bilinmemektedir. Defterin akıbeti belli değildir. Bugüne kadar Valilik Makamı tarafından herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Yine Tarafımıza ulaşan bilgilere göre; siyasi ve yandaş ilişkiler içinde , ya da gerçeğe aykırı olarak bu yolla yapılmış görünen yardımların tutarı 13 milyon seviyesindedir. Bu tablo , kabul etmek gerekir ki, vahim bir tablodur. AK Parti iktidarıyla birlikte, fakir – fukaraya, garip-gurebaya yapılan yardımlarda bile yolsuzluk yapıldığı yönündeki iddiaları güçlendiren somut bir gelişme söz konusudur. Bir taraftan resmi evrakta sahtecilik iddiası, bir taraftan dolandırıcılık iddiaları ve bir taraftan da görevin kötüye kullanılması boyutları söz konusudur.''



HK(İA/İD)