Parti kongresi için Simav'a gelen Eyidoğan, geçen yıl 19 Mayıs’taki 5.9’luk depremin vurduğu Simav’a üçüncü gelişi olduğunu söyledi. Eyidoğan, bu kez Ankara, İstanbul ve Eskişehir'de faaliyet gösteren çeşitli odalara mensup jeoloji, inşaat, makine ve çevre mühendislerinden oluşan 12 uzmanın yer aldığı teknik bir ekiple hazırlıklı geldiğini söyledi.

CHP ilçi kongresindeki konuşmasının ardından heyette yer alan uzmanlardan bir kısmını depremin merkezi konumundaki ilçeye 24 kilometre mesafedeki İnlice Köyü’ne yönlendiren Eyidoğan, kendisi de ilçe örgütü ile birlikte Simav şehir merkezi ile TOKİ’nin Muradınlar Mahallesi’nde yaptırdığı 928 kalıcı konutun bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Çalışmaları ile 19 Mayıs 2011 tarihinden bu yana devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle psikolojileri iyice bozulan Simav halkına destek olmak istediklerini dile getiren Eyidoğan, hükümeti özellikle orta hasarlı konutlara kredi hususunda destek olmamakla suçladı. Birinci derece deprem kuşağındaki Simav'da zaman zaman 4 ve üzerinde büyüklükte depremler meydana geldiğini, büyüklük artınca binalarda hasarlar oluştuğunu ifade eden Eyidoğan, şunları söyledi:

“Simav'da 19 Mayıs 2011'de başlayan deprem aktivitesi bazen azalarak, bazen de çoğalarak devam ediyor. Simav'dan Denizli'ye doğru, özellikle ilçenin kuzeyinde bulunan Naşa ve güneyinde yer alan Simav aktif fay hatları 4.0 ve üzerinde büyüklüklerde depremler oluşturuyor. Bugünkü depremsellik de bu fayların hareketlerinden kaynaklanıyor. 20 kilometre olan Naşa fay hattı, 200 kilometre uzunluğa sahip Simav fay hattına göre daha kısa olmasına rağmen 19 Mayıs 2011'den itibaren oldukça aktif faaliyette bulunuyor. Dolayısıyla 5.0'a yakın büyüklükteki depremler insanları olumsuz etkiliyor. Buradaki aktif faylar birbirlerini tetikliyor.”

Simav'daki depremselliğin sona ermesine ilişkin öngörüde bulunmanın zor olduğunu ifade eden Eyidoğan, depremlerin bir süre daha devam edeceğini düşündüklerini kaydetti. Sarsıntıların, bölgede termal kaynaklarının zenginliğiyle de bağlantılı olduğuna işaret eden Eyidoğan, “Bu bölgedeki yapılaşmaya dikkat edilmesi ve bir an evvel bölgenin fay yapısıyla ilgili inceleme yapılması gerekiyor” dedi.