8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle CHP İl Kadın Kolları tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odası Düğün Salonu’nda yemek düzenlendi. Geceye Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan İl Başkanı İhsan Kazan, İl Kadın Kolları Başkanı Gülay Tülüş ve partili kadınlar katıldı. Yemekte yaptığı konuşmada 4+4+4 eğitim sistemi çalışmasını eleştiren Turgut Dibek, tasarının eğitimde bir felakete yol açacağını öne sürdü.

“ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKIN”

Hükümetin eğitim sistemini istediği yönde şekillendirmeye çalıştığını öne süren Dibek, “Rakamlara bakarak sakın yanılmayın. Kesintili bir eğitim olacak ve özellikle kızlarımız belli bir noktadan sonra okula gitmeyecek. Erken evlenip, erken anne olup, şiddete maruz kalacaklar. Bunu engellemek için direniyoruz. Daha üç madde geçti. Sonuna kadar direneceğiz. Kadınlarımız ne olursunuz Türkiye’nin geleceği için geleceğimiz olan çocuklarımıza sahip çıkın. Biz sizler adına orada bu mücadeleyi veriyoruz. Bu kanunu geçirmek istemiyoruz” dedi.

“LÜTFEN BÜTÜN ANNELER AYAKLANIN”

Kırklareli CHP İl Kadın Kolları Başkanı Gülay Tülüş ise kadınları ‘ayaklanmaya’ davet ederek şöyle konuştu:

“8 Mart, anlamını zedeleyen biz zihniyet doğurmuş, var olma amacının önüne geçmiştir. 8 Mart tüm dünyada kadın olduğu için sömürülen, tarlada bir fabrikada bir kadın işçi olmanın, emeğin, alın terinin damla damla süzüldüğü, annelerimizin kardeşlerimizin günüdür. 222 sayılı son 4+4+4 eğitim yasası çocuklarımızın geleceği için bir felaket. Lütfen bütün anneler ayaklanın. Bizlerde bunu berber protesto edelim.”

Biletlerin 30 liradan satıldığı geceye katılan yaklaşık 500 kadın, müzik eşliğinde eğlendi.



AÜÜ(LK/AAA)