Çarşının giriş çıkışlarını rahatlatmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD, çarşının yakınında bulunan her biri yaklaşık 20 dönüm büyüklüğündeki arsalarını takas etti. Takas sonucu İzmir Büyükşehir Belediyesi, TCDD arazisine çarşı için gerekli yolu yapacak, TCDD de hızlı tren projesini İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı araziye gerçekleştirecek.

Müjdeli haberi 81. İzmir Enternasyonel Fuarı'nın açılışı için İzmir'e gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu verdi.

Bakan Yıldırım, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Gıda Çarşısı Yönetimi'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında konuşan Bakan Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TCDD'nin arazi takası için anlaştığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çarşının çıkışına yapılacak köprünün ihalesini yaptığını söyledi. Kurumların işbirliği içinde çalışmasının kentte yaşayanların hayatını kolaylaştırdığını ifade eden Bakan Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu da küçük ama anlamlı bir iş oldu. İşlemler daha tamamlanmadı ama ona rağmen beklemeden işe koyulalım dedik ve çalışmaları başlattık. Bir sorun daha çözülmüş oldu. Benzer çalışma Işıkkent Ayakkabacılar Sitesi'nde yapılıyor. Orada da İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları çalışmada mesafe aldı. Büyükşehirlerin sorunları var gayet doğal. İmar, yeni kentleşme, altyapı sorunları var. Nüfus hareketi gelmeye devam ederse, bu da altyapının hazırlanmadan planlaması yapılmadan devam ederse bu sorunları çözmek zorlaşıyor. Fakat gerek merkezi gerekse yerel yönetimler bu işlerin üstesinden gelmek için samimi bir şekilde gayret gösteriyor."

Bakan Yıldırım, hızlı tren hattıyla Gıda Çarşısı'na yapılacak yolun aynı güzergahta olduğunu, takasın ardından yol koridorunun açılacağını, hızlı trenin ise yeraltına alınacağını, projesi bitince de imar planlarına işleneceğini sözlerine ekledi. Gerekli köprünün ihalesinin 14 Ağustos günü yapıldığını dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da "Henüz bir itiraz yok. İnşallah olmaz ve süreç uzamaz. Süreç tamamlanınca inşaata başlıyoruz. Diğer taraftan da TCDD arazisini yol olarak kullanmamız gerekiyor. Bizim de hızlı tren için oradaki arazimizi TCDD'ye vermemiz gerekiyor. Esasta mutabıkız. Proje konusunda gecikme olduğu için kaldık. Şimdi bir ön protokol ile TCDD arazisinden bize geçiş izni ana protokole yapılacak bağlı olarak verildiğinde şartlı verildiğinde zaten yol projemiz hazır. O yol projesinde şantiye imkanlarıyla 45 günde tamamlayıp açacak konumdayız. Köprüden önce yolu yaparız. Köprü de inşaat bitince kullanılır" diye konuştu.



TG(İÖ/SS)