Milas İlçesi’ndeki BTOK C Tipi Cezaevi’nde tecavüz suçundan aldığı hapis cezasını çeken Mehmet Ülker, iddiaya göre geçen Salı günü rahatsızlandı. Göğüs ve mide ağrısı şikayetinde bulunan Ülker, 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bazı testler yapılan Ülker daha sonra cezaevine gönderildi. Geçen üç günün ardından tekrar aynı şikayette bulunan Mehmet Ülker, aynı hastaneye kaldırıldı, ardından İzmir’deki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak yapılan muayenede herhangi bir bulguya rastlanılmayınca Ülker taburcu edildi. Cezaevine gönderilen mahkum, koğuştaki arkadaşları tarafından Cumartesi günü sabah saatlerinde yatağında ölü bulundu. Savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılan Ülker’in cesedi, daha sonra ailesine teslim edildi. Mehmet Ülker ilçeye bağlı Sakarkaya Köyü’nde toprağa verildi.

AİLESİNE BİLGİ VERİLMEMİŞ

Mehmet Ülker’in 35 yaşındaki ağabeyi Ali Ülker, kendilerine kardeşi hakkında hiçbir şekilde bilgi verilmediğini iddia etti. Ağabey Ülker, “Kardeşim neredeyse bir hafta hastane hastane dolaştırılmış. Ancak bize hiç bir yetkili bilgi vermedi. Cumartesi günü sabah ölüsünü bulmuşlar. Hiç kimse kontrol etmemiş. Bu cezaevleri sahipsiz mi? Hasta olan birisi kontrol edilmiyor mu? Kaçta öldüğünü bilen yok. Bizler bu konunun araştırılmasını istiyoruz. Cezaevi yöneticileri hakkında da suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü üç gün boyunca hastaneye götürmüşler ama bize hiç haber veren olmadı. Sadece öldüğünü öğrendik. Bazı kişiler madde kullanımından ölmüş olabileceğini söylüyor. Buralara maddeleri kim sokuyor. Cezaevleri adam gibi denetlensin. Dışarıdaki pislikleri temizledikleri kadar içerdeki pislikleri de temizlesinler” dedi.

Mehmet Ülker’in 56 yaşındaki annesi Raziye Ülker, oğlunun hastalığı ile ilgili olarak daha önce kendilerine bilgi verilmediğini ifade edip, “Bizi en son aradıklarında 'hemen 75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’ne gelin' dediler. Gittiğimizde cezaevi görevlileri hastane morgunun önünde duruyorlardı. Bize “Mehmet Ülker’in akrabası mısınız?' diye sordular. Biz de “Evet’ deyince “Başınız sağolsun' dediler. Neye uğradığımızı anlayamadık. En son üç hafta önce görmüştüm. Açık görüş vardı yakında. Sarılmayalı iki ay oldu” diye konuştu. Anne Ülker, oğlunun 5 ay sonra cezasının bitip tahliye olacağını dile getirdi.