Olay, bugün Gazi Mahallesi Samsun E Tipi Cezaevi önünde meydana geldi. İddiaya göre, Turan Oktav, geçen yıl Tekkeköy İlçesi'nde aralarında kavga çıkan Aydın Murat Aşkın tarafından ensesinden tabancayla vurularak öldürüldü. Şüpheli, tutuklanarak Samsun E Tipi Cezaevi'ne kondu. Bu olaydan sonra iki aile arasında husumet meydana geldi. 

İddiaya göre bugün baba Fehmi Aşkın ile oğlu Mehmet Aşkın, Tekkeköy İlçesi'nden gelerek Samsun E Tipi Cezaevi'nde yatan Aydın Murat Aşkın'ı ziyaret için görüş saatini beklemeye başladı. Bu sırada cezaevi önünde pusu kuran Eşref Oktav, üzerindeki tabancayla onlarca kişinin önünde baba ve oğluna kurşun yağdırdı. 

Açılan ateş sonucu kafasından vurularak ağır yaralanan Mehmet Aşkın, özel bir hastaneye, göğsünden vurulan Fehmi Aşkın ise Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay yerinde bir otomobile de mermi isabet etti. Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Firari şüpheli Eşref Oktav, 20 dakika sonra polis tarafından Yavuz Selim Mahallesi Petek Sokak üzerinde silahıyla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli hakkında yapılan sorgulamada, işlediği bir yaralama suçundan ötürü Ünye Yarıaçık Cezaevi'ne gönderildiği ve 6 ay önce izinli olarak çıktıktan sonra geri dönmediği anlaşıldı.

Ayrıca şüphelinin cezaevinden firar ettikten kısa süre sonra da bugün vurduğu baba ve oğlunun otomobilini Kalaşnikof tüfekle tarayıp kaçtığı da ortaya çıktı. 

Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen Eşref Oktav hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.



HÇ(İS/BT)