Aydın’da oturan 71 yaşındaki Saliha Kanöz, dün öğlen saatlerinde yaşlılık maaşını çekmek için Gençlik Caddesi’ndeki PTT Şubesi’ne gitti. 'Dolandırıcılık' suçundan yattığı cezaevinden 2 ay önce firar eden Feridun Baydur, görüp yanına yanaştığı Kanöz'e karnının aç olup olmadığını sorup, ekmek arası köfte ve ayran ikram etti. Bu şekilde Kanöz ile samimiyet kuran Baydur, elindeki koli bandıyla ağzı kapalı olan bir kolinin bir kısmını açıp, kenarından içinde para olduğunu gösterdi. Feridun Baydur, yaşlı kadına kolide 5 bin TL olduğunu, camiye bağış yapacağını anlatıp, "Ancak, bu paraya senin daha çok ihtiyacın var. Bu parayı sen al, 600 TL’sini bir camiye bağışla. Bankadan çekeceğin yaşlılık maaşını da bana verirsin" dedi. Kanöz, 365 TL olan yaşlılık maaşını verip, içinde para olduğunu sandığı koliyi aldı. Feridun Baydur’un yanından ayrılmasını ardından koliyi iyice açan Kanöz, içinde sadece 10 TL olduğunu, altına ise gazete kağıtları doldurulduğunu görünce dolandırıldığını anlayıp, polise şikayetçi oldu.

Polis, Kanöz’ün verdiği eşkalden kimliğini belirlediği vezaevi firarisi Feridun Baydur'un peşine düştü. Sivil görev yapan Güven Timi'nde görevli polisler, 2’si Aydın’da, diğerleri ise Bursa, Balıkesir ve İzmir’de olmak üzere 7 kişiyi benzer şekilde dolandırmaktan aranan Feridun Baydur’u Ramazanpaşa Camisi yanında yakaladı.

Baydur'un dolandırdığı 365 TL para üzerindeki aramada bulunarak, tutanakla Kanöz’e teslim edildi. Feridun Baydur, polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.



CU(İÖ/SS)