Çerkezköy’de sabaha karşı etkili olan yağmur nedeniyle Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki İmar Sitesi'nin giriş katında bulunan daireler ve bahçede bulunan bazı araçlar su altında kaldı. Ayrıca lağım suyu tuvaletlerden taşınca Zübeyde Hanım Anaokulu, Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu, Gabralı İlköğretim Okulu’nun bazı bölümlerini su bastı. Kaymakamlık Binası’nın da kazan dairesi de su doldu.

Belediye ekipleri vidanjörlerle vatandaşlar da kovalarla dolan suyu boşaltmaya çalıştı. Su basan okullarda inceleme yapan yetkililer, birkaç saat gecikmeli de olsa temizliğin yapılmasının ardından eğitime devam edileceğini belirtti.

FABRİKAYA YILDIRIM DÜŞTÜ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve raf sistemleri ile büro malzemeleri üretimi yapan Teknogon fabrikasına da gece yarısında yıldırım düştü. Çatısı çöken fabrikada maddi hasar meydana gelirken, yaralanan olmadı.

SARAY'DA ARAÇLAR YOLDA KALDI

Etkili olan yağmur nedeniyle Tekirdağ’ın Saray İlçesi'nde 10 işyerini su bastı. Yağışın etkili olması nedeniyle belediyeye ait iş makineleri suların biriktiği cadde ve sokaklarda tıkanan rögarlarının kapaklarını açtı. Su dolu caddede kalan bir otomobil ise itfaiye ekipleri tarafından halatla çekilerek kurtarıldı.

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ merkezde yağmur etkili olmadı. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’nde bugün ve yarın sağanak yağış beklendiğini bildirdi. 



MY,ŞK,ŞA(LK/BT)