Bingöl'de A.Ç. adlı kişiyi cep telefonundan arayan kimliği belirsiz bir kişi, kendisini 'güvenlik görevlisi' olarak tanıtarak, "Sim kartınız kopyalanmış ve teröristlerle uzun uzun görüşmeler yapılmış. Bu kişilerin yakalanması için telefonunuzu kapatmadan size vereceğim hesaba 7 bin 500 TL para göndermeniz gerekir" dedi. Bunun üzerine A.Ç., telefon görüşmesini sonlandırmadan evde eşine ait altın ve ziynet eşyalarını alarak kuyumcuya götürürek paraya dönüştürdü.

Kocasının bütün altınlarını ve ziynet eşyasını almasından şüphelenen A.Ç.'nin eşi, '155 Polis İmdat'ı arayarak olanları anlattı. Eve gelen polis, A.Ç.'yi cep telefonundan aradı ancak telefon sürekli meşgul olduğu için kendisine ulaşılamadı. Bunun üzerine eşkali belirlenen A.Ç.'nin bulunması amacıyla polis alarma geçti. Özellikle banka ve ATM'lerinde yoğunlaşan polis, A.Ç.'yi bir bankanın ATM'sinin önünde buldu. Polis, durumu A.Ç.'ye anlatarak, 7 bin 500 TL'sini de dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtardı.

Polis daha sonra telefonla dolondırıcılık yapan kişinin yakalanması amacıyla soruşturma başlattı.

Bingöl Valiliği de yaptığı yazılı açıklama ile vatandaşlara uyarıda bulunarak, kendisini üst düzey rütbeli askeri yetkili, polis, savcı veya hakim olarak tanıtarak para isteyen kimliği belirsiz kişiler konusunda duyarlı olmasını istedi.


AÖ(GG/SS)