İncesu ilçesi yakınlarındaki bir gazinoda geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen olayda, Senem Hopur’u cep telefonu mesajıyla taciz ettiği iddia edilen evli ve 2 çocuk babası Mustafa Türkmen, kızın ağabeyi Murat Hopur ile Cesim Yacan tarafından tabancayla vurularak öldürüldü.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tasarlayarak adam öldürmek ve cinayeti azmettirmek suçlarından tutuklu olarak yargılanan Senem Hopur, Murat Hopur, Mehmet Yalın, Volkan Bircan, Bayram Çakır ve Cesim Yacan katıldı. 25 yaşındaki Senem Hopur ifadesinde, "Mustafa Türkmen, beni cep telefonu mesajıyla sürekli olarak rahatsız ediyordu. Benim Mustafa Türkmen ile bir ilişkim yok. Türkmen, 3 ayda benim cep telefonuma tam 1555 mesaj göndermiş. Bunların kayıtları var’’ dedi. Duruşmaya katılan diğer tutuklu sanıklar da olaydan pişmanlık duyduklarını, cinayetin önceden tasarlanmadığını söylediler.

Mahkeme heyeti, Mustafa Türkmen’i gittiği bir gazinoda tabancayla ateş ederek öldürdükleri iddiasıyla yargılanan Murat Hopur ile Cesim Yacan’a önce ömürboyu hapis cezası verdi. Hapis cezası daha sonra sanıkların iyi hali ve olayda tahrik olması nedeniyle 20’şer yıla indirildi. Tutuklu yargılanan Senem Hopur ile gazino personeli olan Mehmet Yalın, Volkan Bircan ve Bayram Çakır ise beraat etti.

 


VD(OE/AAA)