Çelik- İş Sendikası'nın Karabük Büyük Kulüp'te düzenlediği Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısına yaklaşık 700 Kardemir çalışanı katıldı. -İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül yaptığı konuşmada, Kardemir'de 2 bin 800 Çelik-İş Sendikası üyesi işçi, 800'de Türk Metal Sendikası üyesi olduğunu belirterek, "2 yılı aşkın süren sendikasız çalışma sürecinin nedeni Çelik-İş Sendikası değildir. Yetkisizliği bu noktaya getirenler bellidir. 2 yıl önce de sonuç belliydi, bugün de belli. Çok kısa bir süre içerisinde yetki Çelik-İş Sendikası'nda. Bu rakamlar Kardemir'de bizim yetkili olduğumuzu gösteriyor. Kardemir'de yetkisizlik günleri bitmiştir. Çelik-İş Sendikası Kardemir'de yoluna devam edecektir. Asla bunu bir kısım işçinin kaybettiği, Çelik-İş Sendikası işçisinin kazandığı bir olay olarak görmemenizi istiyorum. Burada Kardemir işçisi kazandı. Son kararı Yargıtay verir. Yargıtay'ın verdiği karar tekrar yerel mahkemelere gitmez" diye konuştu. 

Kardemir'in üretiminin 2 milyon tona çıkmasından mutluluk duyduğunu belirten Gül, "Eğer 2 milyon ton üretime çıkıyorsak çalışanın da ücretleri çıkan bu üretim rakamına yakışık olmalıdır. Kardemir'e yeni iş başı yapan arkadaşlarımızla ilgili asgari ücret protokolünü asla ve asla tanımadığımı, tanımayacağımı çok açık bir şekilde ifade etmiştik. İsyan duygumuzu, haklılığımızı, mücadele gücümüzü ve endüstriyel ilişkilerdeki becerimizi, ustalığımızla birleştirerek Kardemir'de yeni bir yola çıkacağız" diye konuştu.

Türk Metal Sendikası üyesi işçilerine de seslenen Gül, "Siz bağrınızı açın biz orada tabanda birlik ve beraberliği kuralım. Herkes yanlışından dönecektir. Çok kısa bir süre içersinde yetki Çelik-İş Sendikası'nda, bir kucaklaşma için bir adım atıp Kardemir'de sadece tek sendika, tek yürek olduğunu ispatlamaya çağırıyorum. Bu süreç gecikirse, bu süreç ötelenir ve ertelenirse yasalardan gelen sıkıntılarla hak kayıplarıyla karşı karşıya gelebilirler. Toplu sözleşme sürecinde Çelik- İş Sendikası üyesi olmayan işçiler haklardan yasa gereği faydalanamazlar. Onlara üye kapımızı açıyoruz" dedi.

BD(MÇ/SSA)