Sultangazi 75. Yıl Polis Merkezi'nde dün kendini patlatarak 1 polisin ölmesine neden olan DHKP-C  örgütü üyesi canlı bomba İbrahim Çuhadar'ın cesedinin parçalarının Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi ve kimlik belirlemesi için yapılan DNA testi tamamlandı. Cenazeyi teslim almak için bugün öğlen saatlerinde Çuhadar'ın Hüseyin Çuhadar ve avukat Taylan Tanay Adli Tıp Kurumu'na geldi. Saat 14.00'te Adli Tıp Kurumu'ndan cenaze içinde çıkan Gazi Cem Evi'ne ait cenaze aracı çıkıştan sonra sağ tarafa D-100 Karayolu'na doğru yöneldi. Ancak sağ taraftaki yol kenarında göstericilerin beklediğini gören polis, güvenlik gerekçesiyle aracın sol taraftan D-100 Karayolu'na doğru çıkmasını istedi. Buna itiraz eden avukat Taylan Tanay, cenaze aracını durdurup kendilerine ait bir otomobili de cenaze aracının önüne çekti. Bunun üzerine polisle cenaze sahipleri arasında yön tartışması çıktı.


Bu sırada Halk Cephesi üyesi olduğu ileri sürülen Çuhadar'ın arkadaşlarından bir grup Adli Tıp Kurumu yakınında gösteri yapmak istedi. Slogan atan gruba polis biber gazlı ve sulu müdahalede bulundu. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleriyle göstericiler arasında Yenibosna'da kovalamaca yaşandı. Yaşanan arbedenin ardından 30 eylemci gözaltına alındı.


Gözaltı işlemleri yapılırken Adli Tıp Kurumu önündeki yön sorunu da çözülmüş oldu. Cenaze aracı Çuhadar'ın yakınlarını isteği yönde hareket ederek Sarıyer'deki Cemevi'ne götürüldü.