Çanakkale Rotary Kulübü'nün, bu yıl 26’ncısını düzenlediği yarış çok sayıda ülkeden bir çok kişiyi buluşturdu. Saat 13.00'de Eceabat İlçesi’ndeki iskeleden denize atlayan yüzücülerin güvenliği için Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine kapatıldı. Yüzücülere balıkçı tekneleri refakat etti. Boğazı geçmeleri için 90 dakika süre tanınan yüzücüler hem uzun parkurla, hem de poyrazın oluşturduğu büyük dalgalarla mücadele etmek zorunda kaldı. Yarışçılara tanınan 90 dakikalık süre dolduktan sonra yarışın sona erdiği anons edildi. O sırada denizde bulunan yüzücüler teknelere alındı.

Yarışmanın genel klasmanında 54.28'lik derecesiyle Alper Köksoy 1’inci, 55.02'lik derecesiyle Turgut Esen 2’nci ve 55.25'lik derecesiyle Efe Erduran 3’üncü oldu. Bu üçlü aynı zamanda erkekler klasmanının da ilk üç sırasını oluşturdu. Bayanlarda ise 1.03,43'lük dereceyle Jenny Whiteley birinci, 1.05,39'luk dereceyle Nardee Brims ikinci ve 1.08,43'lük dereceyle Christine Van Der Spuy üçüncü oldu. Engelliler de 1.14,31'lik dereceyle Ehmrah Özsevim 1’inciliği, 1.16,08'lik dereceyle Ali Uzun 2’inciliği, 1.17,47'lik dereceyle Berk Kamahlı 3’üncülüğü elde etti.

Yarışın genel klasman 1’incisi Alper Köksoy, “Bu birinciliği teröre verdiğimiz şehitler için alıyorum. Burada yüzmek, birinci gelmek onlar için gurur verici. Bu benim başarım değil, onların bana verdiği azimdir. Bu teröre karşı yapılan bir eylemdir” dedi.

AVUSTRALYA BÜYÜKELÇİSİ VE EŞİ DE KATILDI

Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçenler arasında Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Ian Biggs ve eşi Dr. Christine Biggs de vardı. Dereceye giremeyen, ancak zorlu parkuru yüzerek geçmeyi başaran Avustralya'nın Türkiye Büyükelçisi Ian Biggs, “Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası biz Avustralyalılar için çok önemli. Özellikle 30 Ağustos'ta burada olmak ve Zafer Bayramı’nı kutlamak istedik” diye konuştu.