3 hafta önce başlayan yaz Kuran kursları futbol turnuvasına il genelinde 90 takım katıldı. Minikler ve büyükler kategorisinde olmak üzere 2 ayrı grupta oynanan karşılaşmalarda kentteki camilerde Kuran kursu alan öğrenciler yer aldı. Şehrin 3 ayrı bölgesindeki sahalarda oynanan maçlarda 1200 öğrenci ter döktü. 3 bölgede dereceye giren takımlara, bugün yapılan minikler final maçı öncesi Vali Ali Kolat, Belediye Başkan vekili Orhan Demirok ve diğer protokol üyeleri tarafından eşofman takımı verildi.

4 Eylül dış sahada Vali Ali Kolat'ın vuruşuyla başlayan minikler final karşılaşmasında Ulubatlı Cami ve Karainci Cami takımları karşı karşıya geldi. Maç öncesinde açıklama yapan ve küfürsüz ve hakaret edilmeyen bir ortam istediklerini belirten Vali Kolat, "Biz küfürsüz bir ortam istiyoruz ve bunları en çok statlarda duyuyoruz. Bundan da büyük bir üzüntü duyduğumuzu her ortamda ifade ediyoruz. Bununla ilgili bir çok kanunlar çıktı, şiddetle ilgili kanunlar çıktı ama her şey kanunla düzelmiyor. Bunun düzelebilmesi için 'Ağaç yaşken eğilir' diyoruz. Sizin güzel ahlak edinmeniz her şeyi bitiriyor. Bu da Kuran ile başlıyor" diye konuştu.

İl Müftüsü Yusuf Şahin ise, "Gelecekte ülkeyi temsil edecek futbolcuların Kuran ahlakı ile yetişecek olmaları beni son derece duygulandırıyor" dedi. 15'er dakikalık 2 yarı halinde oynanan karşılaşmayı il protokol üyeleri kısa bir süre izledi. Maçı Ulubatlı Cami takımı 1-0 kazandı.

GC (EA/SSA)