MDOB, Reşat Nuri Güntekin'in geçtiğimiz yıl prömiyeri ve galası yapılan 'Çalıkuşu' romanının bale uyarlamasını, Kültür Merkezi'nde sahneledi. Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİV) tarafından verilen 'En Başarılı Türk Eseri'nin de sahibi olan 'Çalıkuşu'nun biletleri tükenirken, Adana ve Hatay'dan gelen sanatseverler nedeniyle kapalı gişe oynadı.

Aralarında, Rahmi Bey ve Veli Dede Efendi'nin yanı sıra Türk sanat müziğinin seçkin eserlerinin de seslendirildiği balenin, libretto ve koreografisini Merih Çimenciler üstlenirken, dekor ve köstüm tasarımları Alexandre Vassiiliev tarafından gerçekleştirildi. Işık tasarımını Tarı Deniz'in yaptığı ve 70'e yakın dansçının görev aldığı eserde, Özlem Şenormanlılar, Büşra Ay, Özge Hoşer, Meltem Ayar, Ender Üçdemir, Burak Cebeci, Irakli Bkhtadze, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Bleda Özlem, Özge Uzun Ösmen dönüşümlü olarak rol aldı.

150 kostümün değiştirildiği, yaklaşık 2 saat süren temsil sonunda, 700 kişilik seyirci balet ve balerinleri ayakta alkışladı. Çimenciler, eserin 8 yıldır kapalı gişe oynadığını belirterek, "Bu akşam güzel bir Çalıkuşu temsili sergilendi. Mersin'in seyircinin ilgisi anlatılamaz, onlar her şeye layıklar. Elleri patlayana kadar alkışladılar. Onlarla birlikte, bu muhteşem geceyi yaşamak bana ayrı bir zevk verdi. Balet ve balerinlerim de çok başarılı. Her ay bir kez seyirci ile buluşuyoruz. Salon doluydu. Herkes ayakta bizleri alkışladı. Temsile gelenler, kendi romanını ve kendi Türk Sanat Müziğini dinliyor, en önemlisi bu zaten" dedi.

MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, sezonun başladığı 3 Ekim'den bu yana eserlerin kapalı gişe sergilendiğine dikkat çekerek, "20’nci yılımızı doldurduğumuz bu sanat sezonunda, Mersinli sanatseverlerin temsillere yoğun ilgi göstermesi bizi mutlu ediyor. Kimsenin gişeden dönmesini istemiyoruz. Ancak sanatseverlerin sanal ortamda daha önceden biletlerini almalarını tavsiye ediyoruz" diye konuştu.