Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, geçtiğimiz hafta Diyarbakır'dan Bursa'ya gelip, kiraladıkları otomobil ile ev ve iş yerlerinden arkadaşları R.D. (24), H.E. (19), A.O. (19), M.Y. (18), S.Ç. (17) ve G.E. (17) ile altın çalan Mehmet K.'yı Diyarbakır'a dönmek için otobüs terminalinde beklerken yakaladı. İfadeleri alındıktan sonra adliyeye çıkartılan 7 şüpheli, savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

Şüphiler ile ilgili haberin ve fotoğrafların yerel gazetelerde çıkmasından sonra polise müracaat eden ismi açıklanmayan bir kadın, kendisinin de altınlarının çalındığı söyledi. Bulunan altınların kendisine ait olabileceğini belirten kadın Emniyet Müdürlüğü'nde çalınan altınlarını buldu. Kadınının evinde parmak izi tespiti yapıldı. Parmak izinin Mehmet K.'ya ait olduğunu tespit eden polis, şüphelinin İstanbul'da olduğunu belirledi.

ALTINLARI TESLİM EDECEĞİZ 

Mehmet K.'ye telefon açan polis, "Soruşturma kapsamında hata yapmışız. Altınları imza karşılığı size teslim etmemiz gerekiyor. Gelip Bursa'dan alır mısınız ?" dedi. Bunun üzerine otobüs ile Bursa'ya gelip Emniyet Müdürlüğü'ne giden Mehmet K., gözaltına alındı. İfadesinin ardından hırsızlık suçundan adliyeye çıkartılan Mehmet K., tutuklandı.