Deniz seviyesinden 1890 metre yükseklikte bulunan Erzurum, atletizm, futbol, judo, boks ve güreş gibi birçok spor dalının ardından 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan tesislerle birlikte buz sporlarının da Yükseklik Kamp Merkezi oldu. Yurt içinden ve dışından birçok spor kulübünün mesken tuttuğu Erzurum'a çocukları ile birlikte gelen Ankara Vizyon Buz Sporları Kulübü velileri Palandöken'deki Xanadu oteline yerleşti. Ramazan Bayramı'nı çocukları ile Erzurum'da geçiren kulübün müdürü ve aynı zamanda sporcu velisi olan Derya Aksoy, "Erzurum'a yükseklik kampı için geçen yılda gelmiştik. Kampta 36 sporcu ve 20'inin üzerinde de anne ile baba var. Erzurum'daki aile kampımız devam ediyor. Burada sıkı bir antrenman yapan çocuklarımıza anne özlemini çektirmiyoruz. Şampiyorları bünyesinde barındıran aile kulübümüzde herkes birbirini kardeş olarak kabul etmiştir. Artistik buz pateninden rakip tanımayan kulübümüzün hedefi 2014 olimpiyatlarında Türk bayrağını göndere çekmek" dedi.

Merkez Palandöken İlçesi'ndeki 3 binlik buz hokeyi salonunda günde 4 saat çalışan Vizyon Buz Sporları Kulübü'nün başarılı sporcularından 16 yaşındaki Sıla Saygı, "11 yıldır buz pateni yapıyorum. Milli sporcuyum. 25'i aşkın Türkiye şampiyonluğum var. Burada 4 saat buzda kayıp, 2 saatte esneme, kondisyon ve bale yapıyoruz. Hedefim 2014 olimpiyatlarında ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. Geçen yıl Erzurum'daki kampımız çok başarılı geçmiş ve şampiyon olmuştuk. Bu yıl da şampiyonluğun en büyük adayı biziz" diye konuştu.

Kulübün antrenörlerinden Kutay Eryoldaş, "Ankara ve İsviçre'den sonra yükseklik kampı için Erzurum'a geldik. Erzurum'da yapılan muhteşem tesisler kamp için çok ideal. Aynı anda onlarca kulübün çalışacağı birçok tesis var. Erzurum'da yabancı sporcularla ortak çalışma imkanı da bulabiliyoruz. 8 ila 16 yaşında olan kadın ve erkek sporcularımızın dallarında çok başarılı" dedi.

Kızları Yasemin'in Erzurum'daki kampına yaşadıkları Amerika'dan eşi Mehmet ile birlikte gelerek katıldıklarını söyleyen Ebru Ergül, "Amerika'da eşimli birlikte bir üniversitede öğretim üyesi olarak görev yapıyoruz. Kamp, bizim için de bir tatil oldu. Erzurum'u çok beğendik. Kışın mutlaka buraya kayak yapmaya geleceğiz" diye konuştu.